Notícies
Publicat el 17.09.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Les treballadores de les escoles bressol no han cobrat el mes d'agost
Aquest estiu ha canviat l'empresa que gestiona els centres i ni l'empresa entrant ni la sortint vol assumir el pagament del mes de vacances.
escola bressol El Bosquet

Aquest estiu ha canviat l'empresa que gestiona les escoles bressol públiques de la vila, un canvi que s'ha produït al mes d'agost i que ha provocat que les treballadores dels centres no hagin cobrat la mensualitat. Segons va explicar dilluns al ple ordinari la secretària municipal, Míriam Tenas, l'empresa actual –Créixer Junts- va començar a donar servei a la vila al mes d'agost “però considera que les treballadores han meritat les vacances amb l'empresa antiga” –la cooperativa El Gegant del Pi-. Per la seva banda, la directora de l'escola bressol El Bosquet, Núria Pou, sòcia de Gegant del Pi, assegura que la cooperativa "està mirant com pagar la part proporcional de les vacances a les treballadores", com també la Seguretat Social, amb el recàrrec que comportarà. Pou admet que tot i realitzar aquest pagament, estan en contacte amb l'Ajuntament per tal de poder-ho recuperar en un futur. I és que el Gegant del Pi considera que qui s'hauria de fer càrrec de la totalitat de la mensualitat és Créixer Junts, l'empresa que ha entrat a oferir el servei "a data 1 d'agost".

Fa uns mesos, Créixer Junts va guanyar el concurs públic del servei i gestió de les escoles bressol municipals, la Cargol Treu Banya i El Bosquet. En el contracte s'especifica que la nova empresa ha de subrogar el personal dels centres educatius però no detalla si ha d'assumir el cost de les nòmines del mes d'agost de 2020. Segons Núria Pou, "en teoria estem donades d'alta a data 1 d'agost" però les treballadores encara no disposen de cap document que ho acrediti. Pou ha explicat que després de reclamar-lo dues setmanes, Créixer Junts els ha comunicat que avui els hi entregaria.

El regidor d'educació, Quim Perejoan, va afirmar durant el ple de dilluns que l'Ajuntament està mediant entre les dues empreses. El consistori també està “en contacte amb els sindicats” que representen les treballadores per tal que se solucioni la situació i puguin cobrar la totalitat del mes endarrerit.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800