Ajuntament d'Argentona
El retorn a les aules després de la pandèmia ve marcat per l'aplicació de les mesures sanitàries
Inici curs Argentona

Els centre educatius d'Argentona van obrir oficialment, ahir, les seves portes perquè els més de 1.700 nens i nenes poguessin començar el curs 2020-2021, després de sis mesos sense accedir a les aules a causa de l'estat d'alarma.

Els poc més de 1.000 alumnes d'infantil i primària de les escoles Les Fonts, Bernat de Riudemeia, Escola Argentona i Escola de Sant Miquel del Cros han començat el nou curs escolar seguint els protocols marcats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Tots els centres han engegat amb “normalitat” i es mostren satisfets de l'inici escolar menys l'escola Les Fonts que el qualifiquen de “caòtic i amb nervis” i ho associen al neguit del primer dia i a l'adaptació de les mesures de seguretat com la mascareta, neteja de mans i la distància de seguretat. El centre també denuncia la necessitat de contractar més docents perquè donin suport a la 'nova' realitat tot i que l'equip confia que, ben aviat, es puguin incorporar més professores i professors.

L'Institut d'Argentona també ha iniciat el curs després de sis mesos. A falta d'alguna matriculació de darrera hora, dels 765 joves que cursaran estudis secundaris, 174 ho faran a primer, 142 a segon, 165 a tercer i 146 a quart. Pel que fa a batxillerat hi ha un total de 179 estudiants entre primer i segon. El director del centre Antoni Izquierdo ha valorat “positivament” l'inici escolar. Izquierdo lamenta, però, que les obres que s'estan realitzant davant del centre provoqui dificultats per accedir-hi i també ha destacat que la falta de conserges provoqui problemes d'organització i d'accés al recinte.

L'Ajuntament ha cedit espais exteriors als centres escolars

El regidor d'educació, Quim Perejoan, va explicar ahir al ple de setembre que des del consistori “s'ha facilitat tot allò que tenim a l'abast”. Els centres escolars "no han demanat espais interiors" però sí espais a l'aire lliure i és per això que l'Institut i l'Escola Argentona utilitzaran la zona esportiva, l'Escola Les Fonts la Plaça dels Enamorats i l'Escola Bernat de Riudemeia farà ús dels espais exteriors del Centre Parroquial.  Pel que fa a les aules, el regidor va explicar que s'han fet alguns desdoblaments per abaixar ràtios, la majoria de les quals se situen entre els 20 i 25 alumnes: “s'ha passat de vuitanta grups a més d'un centenar entre les escoles bressol, les escoles d'Educació Infantil i Primària, l'Institut i el PFI”. Segons Perejoan, l'Ajuntament ha donat suport “en recursos humans” com també ha col·laborat en l'adequació dels espais interiors i exteriors, com ara les entrades als centres. El regidor afirma que el consistori segueix tenint la "mà estesa als centres per intentar arribar on ells i el Departament d'Ensenyament no puguin”. Malgrat tota la dificultat i l'excepcionalitat d'aquest inici de curs, Quim Perejoan va parlar de “tornada exitosa a l'escola”.

Ràdio Argentona ha recollit les impressions del primer dia a l'Institut d'Argentona i les valoracions de pares i mares de l'Escola Argentona:

Publicat el 15.09.2020