Ajuntament d'Argentona
×  
Ple Municipal Ordinari Ajuntament d'Argentona 14 de setembre 2020 Ple Municipal Ordinari Ajuntament d'Argentona 14 de setembre 2020
Ja podeu veure el vídeo del ple ordinari de setembre

Aquest dilluns 14 de setembre es va reprendre el calendari de plens municipals de l'Ajuntament d'Argentona després de la pausa del mes d'agost, amb una sessió telemàtica al 100%, amb la voluntat de preservar les mesures de seguretat sanitàries.

 A la primera part, mentre es donava compte dels acords de govern i decrets d'alcaldia, el PSC i Tots x Argentona van intervenir per reclamar una millor tramitació i gestió en l'obertura de la piscina d'estiu. Van criticar les urgències i les deficiències en el procediment administratiu per l'encomana a la companyia d'Aigües.

Des del govern es va recordar que la ràpida evolució del desconfinament durant el mes de juny va obligar a prendre decisions i adaptar-se a les noves condicions i també van defensar el funcionament de la instal.lació, malgrat el difícil context. La ratificació d'aquest assumpte va prosperar amb el vot favorable del govern d'Unitat i el regidor Fran Fragoso, mentre Tots x Argentona i el PSC va votar-hi en contra i Junts x Catalunya s'hi va abstenir.

També es va aprovar la xifra de 12.574 d'habitants al municipi, segons dades a 1 de gener de 2020.

Conveni transport públic

El plenari va donar llum verda al conveni amb el Departament de Terrritori i Sostenibilitat pel servei de bus a la línia entre Òrrius, Argentona i l'Hospital de Mataró. El govern va comptar amb el suport del PSC i el regidor Fran Fragoso i l'abstenció de Tots x Argentona i el vot contrari de Junts per Catalunya, tot i que el gruix de l'oposició va assenyalar les deficiències i continues afectacions en els horaris del transport públic, alhora que va demanar un major esforç per a la promoció i difusió d'aquest servei.

També en relació al transport, es va aprovar un acord per autoritzar a l'AMTU a rebre els comptes de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) resultant dels convenis de col·laboració entre ambdues entitats.

I va prosperar el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme, amb el vot favorable de tot el plenari i l'única abstenció d'un dels dos regidors de Junts x Argentona per a la delegació parcial de competències sobre el programa de treball i formació.

L'aprovació del projecte d'enderroc parcial de l'antiga Velcro per a la construcció d'un aparcament de vehicles es va retirar de l'ordre del dia a petició del regidor Fran Fragoso, que sol·licitava més temps per avaluar el projecte, i que va ser recollida també per la resta de grups.

Mocions

L'apartat de mocions va trobar molt més consens, en propostes com la Moció del grup d'Unitat-Argentona per la República, en contra de la revocació dels drets penitenciaris dels presos polítics, en suport a les persones represaliades i en defensa de l'amnistia. Tots els grups van votar-hi a favor - Tots x Argentona va donar llibertat de vot als seus regidors - amb el vot contrari de Fran Fragoso, mentre el PSC es va abstenir de participar en la votació.

Junts x Catalunya, per la seva banda, va comptar amb el suport unànime per impulsar l'estudi d'un projecte per potenciar el comerç electrònic, i facilitar l'impuls de plataformes de marketplace al comerç local. El govern va recollir molt favorablement la proposta i va recordar que s'està avançant en iniciatives telemàtiques amb l'associació comercial Argentona Es Mou.

I també va tenir ampli suport, amb l’única abstenció del PSC, una moció conjunta en defensa de la suficiència financera dels ens locals, recollint una proposta de l'Associació Catalana de Municipis.
Abans del torn de precs i preguntes, el govern va atendre una interpel·lació del PSC sobre l'estat d'execució i de les inversions previstes al pressupost municipal del 2020. L'alcaldessa Gina Sabadell va reconèixer que la crisi sanitària ha obligat a redefinir algunes de les prioritats en els darrers mesos, però que hi ha molts projectes necessaris que es reprendran el més aviat possible.

Precs i preguntes

Tots x Argentona va iniciar el torn de precs i preguntes amb una llista de consultes en relació a l'inici escolar i a la gestió de l'Ajuntament amb els diverses centres escolars de la vila.

El regidor Quim Perejoan va felicitar les escoles i el personal docent per l'esforç d'adaptació, per tal de desdoblar les aules i complir amb les ràtios establertes pel departament d'Educació, que han fet situar per sobre del centenar els grups d'alumnes a les diverses línies educatives, entre l'Institut, Primària, educació Infantil, escoles bressol i PFI. Va acceptar que no s'havia convocat cap Consell Escolar en els darrers mesos, motivat en part per les direccions dels centres, però que en breu es convocarà una reunió. També va donar informació sobre el canvi de gestió a les escoles bressol i la resolució pel que fa a les discrepàncies al voltant del pagament de nòmines duran el mes d'agost.

El grup encapçalat per Montse Capdevila, així com el PSC, també es van queixar sobre la manca d'utilitat i les dificultats per consensuar un calendari per a la celebració de taules de treball dels grups municipals per fer front a la crisi de la COVID-19. Des del govern es va replicar que l'oposició no havia fet propostes en aquest sentit.

Abans de finalitzar, el govern també va respondre a les preguntes de Tots x Argentona en relació a les obres entre les dues rotondes a una de les entrades del municipi, així com pel calendari de la instal·lació de la caldera de biomassa, i també pel progrés de la revisió de l'ordenança de tinença d'animals.

El ple va concloure després de quatre hores i mitja de sessió.

Publicat el 14.09.2020