Ajuntament d'Argentona
Es destinaran a diversos projectes dels serveis i contribuiran a finançar programes com l'obertura de franges de protecció contra incendis forestals, de promoció econòmica cultural, educativa, o participació ciutadana, entre d'altres

L'Ajuntament d'Argentona rebrà prop de 150 mil euros de la Diputació de Barcelona a través del Catàleg de Serveis 2020, dels que més de la meitat es destinaran al manteniment i obertura de les franges de seguretat contra incendis forestals als veïnats i nuclis disseminats del municipi.

L'aportació també permetrà impulsar d'altres iniciatives en l'àmbit de la promoció econòmica, per a la dinamització del centre comercial o el projecte Family Welcome; també pel que fa a programes culturals i educatius, donant suport al Festival Sense Portes, l'Aula d'Estudi o el PFI. D'altres recursos es destinaran a programes de beques i a polítiques d'igualtat i contra la violència masclista, la salut, o a solucions per a l'impuls de l'administració digital.

Catàleg de Serveis 2020

En total, la Diputació de Barcelona ha concedit als municipis del Maresme 559 assistències del Catàleg de Serveis 2020 per valor total de 4.822.724,51, que corresponen a la resolució definitiva dels ajuts econòmics del Catàleg 2020. Cal recordar que el Catàleg d'aquest any compta amb un total de 343 recursos diferents d'assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d'assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.

En aquest Catàleg, la Diputació mostra la seva fermesa en la lluita contra el canvi climàtic i l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l'Agenda 2030. Així, referma la necessitat de fomentar la innovació i l'activitat econòmica local, d'apostar pels serveis a les persones i per les polítiques d'igualtat i diversitat, i de donar un nou impuls a la cultura i a l'educació per a que els municipis siguin creatius, educadors, solidaris i compromesos amb la salut.

És en aquest sentit que el Catàleg de serveis 2020 destina recursos a garantir l'administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d'equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d'infraestructures i espais naturals, i reforça l'assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.

Publicat el 28.08.2020