Notícies
Publicat el 10.08.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Lectures d'estiu: el Sant Jordi més argentoní
La setmana del 23 de juliol la van protagonitzar tres llibres locals, les tres propostes que us fa Ràdio Argentona per aquest estiu
Sant Jordi d'estiu Argentona

La setmana del 23 d'abril, Argentona va celebrar el 'Sant Jordi d'Estiu', una jornada impulsada pel sector del llibre i de floristes, amb la intenció de recuperar l'esperit del que no es va poder celebrar el 23 d'abril a causa de la pandèmia. Per una banda, el Saló de Pedra va ser l'escenari de la presentació de dues propostes literàries amb referències del món local: "El tramvia Mataró-Argentona desaparegut" de Nicolau Guanyabens i "Vida de riera. La ruta de Carreras Candi" d'Emili Amargant. D'altra banda, la mateixa tarda del 23 de juliol, l'argentonina Sílvia Cantos va signar exemplars de la seva novel·la "Ulls de nit" a la parada de la Llibreria Arenas.  Aquestes són les nostres tres propostes locals per a llegir aquest estiu.


'EL TRAMVIA MATARÓ-ARGENTONA DESAPAREGUT', DE NICOLAU GUANYABENS"El tramvia Mataró-Argentona desaparegut" ens descobreix una interessant selecció d'unes 165 fotografies, en blanc i negre, del tramvia que va funcionar entre el 1928 i el 1965. L'autor alerta al lector que no només trobarà imatges de tramvies sinó que ha volgut destacar aspectes com "els indrets de la via per on es desplaçava i mostrar la vida dels usuaris, treballadors i directors" d'aquella època.

Guanyabens ha comptat amb testimonis locals com Francesc Parera, de l'Associació Amics del Tramvia d'Argentona o Isidre Prat, mort fa pocs mesos i propietari d'un bar a la Plaça Nova. L'autor, que ha hagut de fer una tria d'entre 3.000 imatges, ha volgut agrair a la filla del fotògraf argentoní Alfons Güell, la Maria Güell,  per proporcionar-li "les millors fotografies d'aquest moment".

Si voleu conèixer l'origen del tramvia número 2 que es troba a la Plaça Nova d'Argentona podeu escoltar l'entrevista amb Nicolau Guanyabens clicant al següent enllaç:

'VIDA DE RIERA. LA RUTA DE CARRERAS CANDI' D'EMILI AMARGANT 'Vida de Riera. La ruta de Carreras Candi' (Voliana Edicions) es va començar a gestar a la Biblioteca Municipal d'Argentona, en una de les 'Tertúlies Literàries' on es parlava del llibre de Claudio Magris ‘El Danubi’. L'autor, que es considera un bon lector de llibres de viatges, va pensar que "si per nosaltres el Danubi és la Riera d'Argentona, jo vull ser Claudio Magris” i, immediatament, va decidir replicar l'opuscle d'en Carreras Candi 'Els orígens de la Riera d'Argentona' de 1904.

Aquest "llibre de viatges" comença a Can Bordoll i acaba a la casa d'estiueig de Carreras Candi a Can Pardal, a la zona de Sant Jaume de Traià, travessant el Parc del Corredor en el transcurs d'uns 20km. Al llarg de nou messos, Amargant ha tingut com a companys de viatge els argentonins Oriol Bassa, Pep Padrós, Cesc Padrós, David Farell,Pep Arenas i Antoni Batlle.

Podeu descobrir més curiositats del llibre a l'entrevista, amb Emili Amargant, clicant al següent enllaç:

'ULLS DE NIT', DE SÍLVIA CANTOS El passat 1 de Juliol, l'argentonina Sílvia Cantos va publicar 'Ulls de nit' (Columna) la seva primera novel·la. 'Ulls de nit' tracta la història de la Lia, una noia que de ben petita va patir la mort de la mare i, anys més tard, la del pare. "Aquesta solitud li marca el caràcter i es vesteix amb una cuirassa per no patir, i això fa que s'allunyi de les persones", explica l'autora, qui avança que la història parteix "d'un viatge a Positano on la Lia coneixerà en Joan, qui farà trontollar la cuirassa de la protagonista". La novel·la tracta l'amor i el sexe, però també fa reflexionar sobre l'amistat, la maternitat i l'absència de les persones importants.

Al següent enllaç podeu tornar a escoltar l'entrevista a Sílvia Cantos:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800