Notícies
Publicat el 28.07.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
No hi haurà pacte entre Unitat i Tots per Argentona
Les dues formacions no han arribat a un acord en les regidories que havien d'encapçalar cadascuna d'elles
ple investidura - Gina i Montse Capdevila

Després de setmanes de negociacions, finalment no hi haurà pacte de govern entre Unitat i Tots per Argentona (TxA). Cada formació ha fet públic un comunicat en el qual expliquen que no s'han posat d'acord en les regidories que havia d'encapçalar cada agrupació. Unitat oferia a Tots per Argentona Gent Gran, Salut, Empresa i Ocupació, i una nova regidoria, la de Verd Urbà i Espai Agrari. La contraproposta de TxA era gestionar les regidories d'Hisenda, Obra pública, Comerç i Turisme, Medi ambient i Residus, i Esports.

Tots per Argentona assegura en el seu comunicat que la d'Unitat és “una proposta residual” i que els atorga un “paper secundari”. La portaveu i cap de llista de TxA, Montse Capdevila, troba a faltar una regidoria com Urbanisme, Obres Públiques o Habitatge en aquesta proposta i afirma que Unitat “es quedava amb les regidories més fortes i decisives”. Segons Capdevila, el govern “volia una col·laboració sense perdre el poder decisiu” i admet que Tots per Argentona “esperava alguna cosa més, que realment poguéssim fer un govern fort” i, amb aquesta proposta, “no ho era”. D'altra banda, la cap de l'oposició també assegura que amb aquesta proposta el govern no rebaixava ni dedicacions ni sous i, per tant, l'entrada de Tots per Argentona hauria suposat un augment en la despesa de personal.

Per la seva banda, Unitat afirma en el seu comunicat que havia buscat "aliances polítiques amb aquelles forces amb qui hi havia afinitat programàtica i ideològica" però que "la contraproposta de Tots per Argentona no encaixava amb la fórmula de gestió plantejada pel govern".

Tot i no arribar a un acord, les dues formacions coincideixen en la voluntat de diàleg i el clima cordial durant les negociacions. A més, s'emplacen a realitzar pactes puntuals en aspectes importants per a la vila.

Podeu escoltar l'entrevista a la cap  de llista de TxA, Montse Capdevila:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800