Notícies
Publicat el 21.07.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Policia Local ha tramitat unes 300 denúncies per incompliment des de l'inici del confinament
Tant la regidoria com el cos de la policia apel·len a la responsabilitat, en especial, del col·lectiu més jove
×  
Salut Exprés - Entrevista a Montse Cervantes i Pere Anglada Salut Exprés - Entrevista a Montse Cervantes i Pere Anglada

La Policia Local d'Argentona ha interposat prop de 300 denúncies des de l'inici de l'estat d'alarma fins a l'actualitat per incompliment de les mesures decretades durant la pandèmia.

Aquesta dada s'ha donat a conèixer en el penúltim programa de la temporada del 'Salut Exprés' i que ha tingut com a convidats a la regidora de la policia Montserrat Cervantes i el cap de la policia local Pere Anglada. Joan Batlle i Albert Palaudaries han volgut conèixer en quina situació es troba, actualment, Argentona.

Arran dels diferents brots que s'estan produint darrerament en diferents parts del territori, la regidora Montserrat Cervantes ha volgut destacar que "la diferència d'ara amb l'inici de la pandèmia és que ara tenim proves PCRs per detectar la COVID, això ens permetrà cercar més fàcilment a la persona i controlar-ho”. Des de principis de la pandèmia, la policia local ha augmentat les patrulles i ha esmerçat els recursos necessaris perquè es compleixi la normativa. Així ho ha destacat el cap de la policia local d'Argentona Pere Anglada i atribueix als nous casos de contagi a "una certa manca de responsabilitat individual". Conscient que la majoria de gent segueix les normes, Anglada creu que "ha hagut un cert relaxament que no convé i en aquest sentit, hem de seguir fent pedagogia, incrementar les mesures de control operatiu a peu de carrer i fiscalitzar que les mesures dictades per la Generalitat es compleixin".

Els dispositius policials locals tenen les instruccions de realitzar una primera campanya d'informació i un cop ha arribat a la majoria de la gent, el següent pas és la sanció. Insisteix que la majoria de la gent compleix la normativa però un percentatge molt petit es "relaxa sense ser conscients del risc que això comporta per ells i per les altres persones”.

Tant des de la regidoria com des del departament de la policia local apel·len a la responsabilitat dels vilatans i vilatanes d'Argentona i, en especial, al col·lectiu més jove.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800