Notícies
Publicat el 14.07.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Tres positius per Covid-19 a Argentona
Es tracta de tres argentonins del mateix nucli familiar. Hi ha un quart positiu de la mateixa família però amb residència fora de la vila
carrer gran mascaretes

El brot de coronavirus d'Argentona afecta, de moment, a tres persones de la vila i una quarta del mateix àmbit familiar però resident en un altre municipi. Tot i això, la resta de familiars i contactes directes d'aquests positius estan a l'espera de rebre els resultats dels PCR i saber si el brot augmenta. Tant els positius com els contactes es troben en confinament domiciliari tal com estableixen els protocols d'actuació. De fet, l'alcaldessa, Gina Sabadell, ha afirmat que només una d'aquestes quatre persones presenta símptomes. Sabadell no ha pogut confirmar l'origen del contagi però ha volgut transmetre un missatge de prudència a la població i ha demanat a tots els argentonins i argentonines que prenguin totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per evitar la propagació del virus "i parar-ho tots nosaltres". L'alcaldessa admet que "estem tornant enrere i no volem perquè ha estat molt dur, ho hem passat molt malament". Gina Sabadell ha explicat que està en contacte directe amb Catsalut diàriament.

Amb motiu d'aquests positius a la vila, la Llar Santa Anna, que va patir especialment en l'inici de la pandèmia, ha decidit restringir les visites aplicant un nou protocol. L'alcaldessa els ha felicitat per la rapidesa com també s'ha mostrat crítica amb alguns restauradors que no compleixen la normativa de distanciament de taules a les terrasses. Gina Sabadell avisa que "si un restaurador no compleix aquesta normativa corre el risc que li tanquem l'activitat", ja que el consistori no vol posar "en perill la ciutadania". L'alcaldessa creu que es tracta de "riscos contra la salut pública i és motiu suficient per tancar l'activitat". D'altra banda, la Policia Local de la vila ja ha començat a multar els argentonins i argentonines que no porten la mascareta posada, d'ús obligatori en tots els espais públics.

Entrevista a l'alcaldessa Gina Sabadell:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800