Notícies
Publicat el 15.07.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
"La Fira Argillà té prou personalitat per a tenir una web pròpia"
L'edició virtual comptarà amb un domini propi de la fira i inclourà informació d'expositors i conferències en línia
Oriol Calvo - Museu Càntir Argentona

La Fira Argillà Argentona tindrà una edició virtual. Així ho va decidir a finals de juny el Patronat del Museu del Càntir després que, al passat mes de maig, prengués la decisió de suspendre la fira. En aquesta reunió, el director del Museu del Càntir Oriol Calvo ha explicat que "la majoria de membres van estar d'acord que, enguany, no es donaven les condicions per poder un esdeveniment amb la participació d'una gran quantitat de públic" i garantir totes les mesures de seguretat.

Per aquest motiu, el Patronat ha decidit programar una edició virtual a finals del mes de Setembre. Properament s'habilitarà una web amb un domini que el museu ja tenia registrat perquè "per nosaltres l'Argillà era un esdeveniment amb prou personalitat com per a tenir una web pròpia”, explica Calvo. Pel director del museu, "la COVID19 ens ha fet avançar en un projecte que nosaltres ja anàvem treballant feia temps".

Des d'aquest dimecres 15 de Juliol, els expositors que hagin participat en alguna de les cinc anteriors edicions de la Fira Argillà i vulguin participar en la versió virtual han de presentar les inscripcions per internet i de forma gratuïta.

Tot i que encara s'està treballant sobre els continguts que oferirà la Fira Virtual, Calvo ha avançat que un dels elements més definits és poder oferir tot allò que la gent pugui trobar en una fira presencial. Per una banda, les exposicions, activitats educatives i la benvinguda de les autoritats tindran el seu espai en format virtual. I, per altra banda, el protagonisme principal serà per als "expositors, com ho era a la fira presencial".

La Fira Argillà Virtual començarà el divendres 25 de setembre amb l'exposició del ceramista Carles Vives al Museu del Càntir i la resta de la programació s'allargarà durant tot el cap de setmana. La web estarà disponible en català, castellà i anglès i oferirà descomptes especials. Finalment, Calvo creu que el món virtual ha vingut per quedar-se i no descarta una propera Fira Argillà "mixta" amb més continguts en format online.

Escolta l'entrevista sencera a Oriol Calvo, director del Museu del Càntir:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800