Notícies
Publicat el 08.07.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'eruga de la cuca del suro podria arribar als boscos d'Argentona l'any vinent
L'ADF Maresme i Vallès Oriental alerta d'una nova plaga que està afectant als alzinars i suredes del Maresme
Eruga Peluda del suro

Els carrers d'Argentona i de diverses poblacions de la comarca s'ha pogut veure, a principis de juliol, un augment d'arnes de color marró. Es tracta de la papallona de la cuca peluda del suro (Lymantria Dispar), una espècie autòctona que està provocant una important defoliació d'alzinars i suredes de la comarca.

Oriol Bassa, enginyer de forest i assessor forestal, ha explicat en una entrevista a Ràdio Argentona que sobretot s'alimenta de les fulles de les alzines i suredes dels boscos i amb unes condicions ambientals molt favorables provoca que hi hagi una plaga.

Està localitzada principalment al Montnegre i Corredor però, enguany, “ha arribat molt a prop al nucli urbà de Dosrius i molt ens temem, que l'any vinent, podrà afectar els alzinars d'Argentona i Mataró”, puntualitza l'enginyer. Bassa afegeix que la durada de la plaga és d'uns 3 anys, “és el temps entre que explota i és controlada pels seus depredadors”, però en aquests moments a Argentona seria l'any zero, “perquè encara no hi ha hagut plaga”. Tot i que la presència de la papallona ha disminuït, Bassa afirma que “se'n seguirà parlant durant els próxims anys i la invasió de papallones de l'any vinent serà molt més exponencial”.

L'insecte és inofensiu per a les persones i no provoca al·lèrgies. Bassa destaca que no és habitual que l'explosió arribi tan aviat, ja que normalment la papallona neix entre mitjans de juliol i setembre. Actualment, cal seguir controlant l'evolució de la plaga i planificar-ne el control per minimitzar els danys forestals provocats per l'insecte.

Escolta l'entrevista sencera clicant al següent enllaç:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800