Notícies
Publicat el 03.07.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'argentonina Sílvia Cantos publica la seva primera novel·la
'Ulls de nit' pretén ser un retrat de vida, la suma de les experiències viscudes i les absències que ens han marcat
'Ulls de Nit' de Sílvia Cantos

'Ulls de nit' és el nom de la primera novel·la publicada per l'argentonina Sílvia Cantos i que tracta la història de la Lia, una jove noia que de ben petita ha patit la mort de la mare i, anys més tard, la del pare. "Aquesta solitud li marca el caràcter i es vesteix amb una cuirassa per no patir, i això fa que s'allunyi de les persones", explica l'autora, qui avança que la història parteix "d'un viatge a Positano on la Lia coneixerà en Joan, qui farà trontollar la cuirassa de la protagonista". La novel·la tracta l'amor i el sexe, però també fa reflexionar sobre l'amistat, la maternitat i de l'absència de les persones importants.

Sílvia Cantos és una apassionada de la lectura i des de fa anys, recomana llibres al seu blog (Us Recomano) i condueix el programa 'Històries' de Ràdio Argentona (11 temporades en antena).

Va començar a escriure la novel·la fa uns 10 anys però "necessitava maduració i algú que l'acompanyés". "Fa un parell d'anys, vaig coincidir amb Glòria Gasch, la directora editorial de Columna… que la volia llegir. De seguida em va dir que la volia publicar", explica l'argentonina durant la primera entrevista de promoció que atén.

‘Ulls de nit’, editada per Columna Edicions, havia de sortir a la venta el 3 de juny però la crisi sanitària va provocar l'endarreriment de la publicació. La novel·la ja es pot trobar al web de l'editorial, des del passat 1 de Juliol, i pròximament a les llibreries d'Argentona. Mentrestant, la Biblioteca Municipal d'Argentona disposa d'un exemplar per qui vulgui demanar-lo de préstec.

Pel que fa a les presentacions de la novel·la, la primera tindrà lloc aquest dissabte 4 de Juliol a la Font Picant de Cabrera de Mar (19h). L'acte anirà a càrrec de l'escriptora Laia Aguilar amb l'acompanyament musical del grup DreamersBall & Friends. Sílvia Cantos, que ja té compromisos a municipis com Malgrat de Mar, Mataró, Sabadell, Esplugues, Girona, entre d'altres, li fa molta il·lusió acabar la 'gira' "a casa". La presentació serà el diumenge 2 d'Agost, inclosa a la programació de Festa Major d'Argentona, encara amb lloc i hora per determinar.

Podeu escoltar l'entrevista sencera clicant al següent reproductor:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800