Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 02.07.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Avinguda del Molí de les Mateves, una via exclusiva per a vianants i ciclistes ?
Molí Mateves
  • L'Ajuntament d'Argentona està estudiant la possibilitat de transformar aquesta carretera que connecta el centre i el veïnat del Cros en una via de mobilitat sostenible
  • En les properes setmanes celebrarà una consulta ciutadana perquè les veïnes i veïns valorin diverses alternatives

L'Ajuntament d'Argentona està estudiant la possibilitat d'impulsar una prova pilot a l'Avinguda del Molí de les Mateves, una de les vies que connecta el centre urbà amb el barri del Cros, reservant-la a ús exclusiu per a vianants i ciclistes. La mesura podria aplicar-se inicialment els dies festius o caps de setmana i, progressivament, valorar l'opció d'ampliar-ho a més dies i franges horàries. En paral·lel, també s'introduirien millores en la seguretat, implementant senyalització i mesures per a reduir la velocitat dels vehicles, entre d'altres.

Aquestes setmanes l'Ajuntament ha mantingut converses amb el sector empresarial, i també amb representants del veïnat del Cros, per tal de presentar aquesta proposta que vol seguir avançant en un model de poble més sostenible, segur i saludable.

L'Ajuntament, que ja està treballant en diverses alternatives tècniques per replantejar l´ús d'aquesta via, durà a terme una consulta entre la ciutadana per tal de consensuar amb els veïns i veïnes quines mesures i solucions podrien aplicar-se en aquest sentit.

Amb aquest projecte de reconversió, l'Ajuntament d'Argentona vol:

- Potenciar la mobilitat sostenible i el foment de l'activitat saludable.
- Reforçar la seguretat d'aquesta via.
- Afavorir la cohesió entre el veïnat i el nucli.

El canvi que suposaria l'absència de vehicles de motor convidaria moltes més persones a utilitzar aquesta via per a desplaçar-se entre el barri i el centre amb alternatives al cotxe, fer salut, i com a opció per fer la connexió amb Mataró. Un augment que revertiria en benefici del sector empresarial, comercial i la restauració.

A més, la Diputació de Barcelona iniciarà properament unes obres per obrir un carril bici que connectarà l'Institut d'Argentona amb l'Avinguda Puig i Cadafalch i l'Avinguda del Molí de les Mateves.

Els vehicles continuarien disposant de la C-1415 – carretera vella entre Mataró i Granollers - l'autovia C-60 i la carretera V-502 pel carrer del Torrent de Madà, o per Cabrera de Mar i el camí del Mig.

* A Argentona es produeixen un total de 10.000 desplaçaments al dia per motius laborals o estudi principalment. Gairebé la meitat tenen com a destinació Mataró i un 38% són dins del mateix municipi. 

* L'Avinguda del Molí de les Mateves té una longitud d'una mica més de 2 km, amb un pendent molt suau de l'1,5%, que permet cobrir la distància en bicicleta en un temps curt d'entre 5-8 minuts.

* Aquesta via permet connectar amb el bus exprés que porta a Barcelona o continuar per la xarxa de carrils bici de Mataró fins al centre de la ciutat, el Tecnocampus o l'estació de Renfe.

Camí del Cros

També es troba en estudi una segona fase, que preveu millores en la seguretat d'aquesta via, a més d'implantar canvis al camí del Cros, creant un vial central amb prioritat per a vianants i bicicletes i una limitació de la velocitat dels vehicles.
La millora de la seguretat d'aquest carrer permetria que el veïns de Madà disposessiin d'un recorregut segur per a la mobilitat sostenible entre el seu veïnat i el del Cros/Mataró, i també tancar un recorregut de salut circular de 5,7 km Centre urbà – El Cros- Madà – Centre Urbà, amb un alt interès paisatgístic i patrimonial. 

* El camí del Cros té una longitud d'1,8 km entre Madà i l'av. del Molí de les Mateves, amb un pendent mig del 2,2%

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800