Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 30.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'Les infermeres van ser les nostres mans i el nostre consol'
Salut Exprés entrevista dos pacients de coronavirus que van estar ingressats a l'UCI de l'Hospital de Mataró, Pedro Sánchez i Miguel Duque
×  
Salut Exprés - Entrevista Pedro Sanchez i Miguel Duque Salut Exprés - Entrevista Pedro Sanchez i Miguel Duque

Una setmana més Salut Exprés ens ofereix diferents punts de vista de la Covid-19. Avui, Joan Batlle, Albert Palaudàries i Miquel Carabaño han entrevistat dos pacients que van estar ingressats a l'UCI de l'Hospital de Mataró, en Pedro Sánchez i Miguel Duque. Tots dos han explicat que van començar a tenir símptomes la segona setmana de març però que els primers dies els van passar confinats a casa. Després d'empitjorar, els van traslladar a l'Hospital de Mataró on van ingressar a la Unitat de Cures Intensives. “Quan vaig despertar no recordava res, pensava que havien passat hores des que vaig arribar però havien passat nou dies”, afirma Pedro Sánchez, qui també va rebre més d'una broma per la coincidència del seu nom amb el del President del Govern. Ell té 45 anys, dona i dos fills petits, i assegura que, després de despertar, el més dur va ser no poder tenir-los al costat. “Va ser molt dur estar sol però ens sentíem recolzats pel personal de l'Hospital, les infermeres van ser les nostres mans i el nostre consol” admet, ja que els primers dies "no podia ni obrir la tapa del iogur". Sánchez també els dona les gràcies per “les petites accions que per nosaltres eren molt grans” com posar fil musical o donar el bon dia personalitzat a cada pacient. Miguel Duque confessa que el personal sanitari “també ho va passar molt malament, se sentien culpables d'haver dit en un primer moment que el coronavirus era com una grip”.

Ara, tots dos tenen algunes seqüeles com el cansament o la falta de sensibilitat en alguna extremitat però ho treballen a casa a través de la rehabilitació telemàtica, un servei que ofereix l'Hospital de Mataró. Tots dos es mostren molt agraïts amb tot el personal sanitari i recorden, una vegada i una altra, que el coronavirus “no és una broma” i pot afectar tothom, amb patologies prèvies o sense. Per això recomanen, principalment, la neteja de mans, l'ús de mascareta i la distància de seguretat.

Podeu escoltar l'experiència personal de Pedro Sánchez i Miguel Duque a la capçalera d'aquesta notícia.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800