Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 25.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La jornada de donaciķ de sang de demā es farā amb cita prčvia
El Banc de Sang i Teixits s'instalˇlarā al Salķ de Pedra de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h
donaciķ de sang cita prčvia

El Banc de Sang i Teixits no ha aturat la seva activitat durant el confinament perō sí que ha pres un seguit de mesures de seguretat i higiene per tal de garantir les donacions. La primera d'elles és la cita prčvia. Tots aquells que vulgueu donar sang heu de demanar hora a través de la pāgina web del Banc de Sang i Teixits que demā estarā instalˇlat al Salķ de Pedra de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h. Segons la responsable del Banc de Sang i Teixits del Maresme, Sílvia Delgado, aquesta mesura s'ha pres per "evitar cues i aglomeracions" i "té tota la pinta que ha vingut per quedar-se" perquč "estā funcionant molt bé".

Una vegada arribem al Salķ de Pedra, ens donaran una mascareta quirúrgica nova, ens desinfectarem les mans i haurem d'emplenar el qüestionari amb un bolígraf d'un sol ús. Els metges i infermers es desinfectaran les mans després de cada pacient i utilitzaran material nou amb cada un d'ells. A més, les lliteres es colˇlocaran a una distāncia de dos metres i les cadires de la zona del refrigeri també es mantindran amb la separaciķ indicada.

Sílvia Delgado assegura que, actualment, les reserves de sang sķn bones perquč durant el confinament va ser una de les activitats permeses per sortir de casa. A Dosrius, per exemple, es van duplicar les donacions. A més, Delgado ha explicat que al Maresme es van registrar molts donants nous, sobretot entre la poblaciķ de 18 a 25 anys. Tot i aixō, la responsable del Banc de Sang i Teixits al Maresme, anima tothom a donar sang per poder arribar a setembre amb garanties, ja que ens trobem en una čpoca de l'any en quč les donacions solen disminuir.

Podeu escoltar l'entrevista a Sílvia Delgado, responsable del Banc de Sang i Teixits del Maresme:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800