Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 17.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'L'educació és el repte més gran que tenim les administracions'
La portaveu del PSC, Susana López, creu que els ajuntaments han d'intentar avançar-se i incidir en la planificació escolar
×  
entrevista Susana López (PSC) - ple de juny entrevista Susana López (PSC) - ple de juny

“Des del primer dia que va començar el confinament em va preocupar molt” la situació de l'educació, afirma la portaveu del PSC, Susana López. Creu que les bretxes “són difícils de salvar i amb les classes digitals encara més” i per això assegura que “és el repte més gran que tenim totes les administracions i tots anem tard”. En l'entrevista per analitzar el darrer ple, López parla de tots els nivells de l'educació, tant la infantil com la primària, secundària o el Pla de Barris. I és que tot i que els ajuntaments no tenen les competències educatives en l'ensenyament reglat, per la portaveu del PSC “aquesta pandèmia ha desdibuixat les competències, qui feia era qui primer arribava”. En aquest sentit, creu que els ajuntaments, “com a administració més propera” han d'intentar avançar-se a possibles situacions futures i saber com es podran desdoblar aules en cas que les ràtios disminueixin o com organitzar els alumnes si es decideixen que només vagin a classe cada dues setmanes. També creu que el consistori ha d'incidir en la planificació escolar per organitzar un possible confinament al llarg del pròxim curs.

Susana López ha estat crítica amb algunes gestions que ha fet el govern, com la modificació de la taxa d'ocupació de la via pública i la restricció del trànsit al voltant de la Plaça Nova. Creu que tot plegat s'hauria d'haver fet abans i els restauradors haurien “pagat menys”. Tot i això, s'ha mostrat comprensiva amb el govern i les dificultats que ha tingut en aquesta crisi sanitària. La portaveu del PSC també ha proposat diverses iniciatives que es duen a terme en poblacions veïnes per a reactivar l'economia i el consum com ara xecs per a gastar en els establiments locals.  

La regidora socialista també ha agraït la facilitat d'entesa amb l'alcaldessa, Gina Sabadell, per tal de crear unes comissions de seguiment del pressupost municipal. El PSC es va avenir a retirar les al·legacions al pressupost per tal de facilitar-ne les modificacions de crèdit per poder fer front a la crisi sanitària. López ha animat a la resta de grups de l'oposició a afegir-se a aquestes reunions de treball.

Per últim, Susana López ha estat molt taxativa amb la celebració de la Festa Major de Sant Domingo d'enguany.  Alerta que s'ha d'anar molt amb compte “amb el missatge” i que no es pot anomenar “Festa Major de Sant Domingo a un simulacre”. La socialista afirma que “Garrinada i Argillà no s'haurien de celebrar” i que s'haurien de buscar alternatives perquè la gent pugui gaudir “amb tranquil·litat i confiança” dels actes que s'organitzin.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800