Ajuntament d'Argentona / Serveis / Educació / Període de matrícula al PFI d'Auxiliar de Pastisseria i Forneria. Curs 2021-22
Període de matrícula al PFI d'Auxiliar de Pastisseria i Forneria. Curs 2021-22
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
pati_2
El calendari de preinscripció i matrícula està subjecte a l'evolució de la crisi de la Covid-19 i a les indicacions i mesures decretades per les autoritats sanitàries.



>> DESCARREGA EL FULL DE PREINSCRIPCIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ

PREINSCRIPCIÓ CURS 2021/22

>> ON FER LA PREINSCRIPCIÓ

La sol·licitud de preinscripció es formalitza amb la presentació del model de sol·licitud disponible a la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Argentona (apartat Formació) de manera presencial a l'Ajuntament d'Argentona.

Es farà de manera presencial a l'Ajuntament d'Argentona mitjançant cita prèvia a través d'aquest enllaç:

CITA PRÈVIA

Per consultes vàries amb les preinscripcions es podrà fer a través del mail: oac@argentona.cat o bé trucant al telèfon 937974900.

Documentació identificativa

Pel fet de formalitzar la preinscripció, esteu autoritzant l'Ajuntament a la consulta de les dades necessàries per completar el tràmit.
Juntament amb la sol·licitud de preinscripció, i en el termini establert, cal presentar:

  • DNI, NIE, o passaport vigent de l'alumne/a.
  • Si l'alumne/a és menor d'edat: Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d'acolliment, la resolució d'acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  •  DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a o guardador/a de fet) o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres. De manera extraordinària i a efectes de preinscripció, les dades d'identificació o de filiació de les persones estrangeres també es poden acreditar amb el document d'identitat, el passaport o el llibre de família del país d'origen o la documentació alternativa que la persona pugui aportar.
  • TSI (targeta sanitària individual) vigent de l'alumne/a .  

Per acreditar la condició de discapacitat, s'ha de presentar un certificat del Servei de Valoració i Orientació a Persones amb Discapacitat (CAD) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies o si no n'hi ha, un informe de l'EAP en el qual s'indiqui l'existència d'indicis raonables que l'alumne/a presentat discapacitat. 

La matrícula estarà condicionada a la presentació de la documentació identificativa establerta.

>> QUI POT FER LA PREINSCRIPCIÓ

Per accedir als Programes de Formació i Inserció cal complir com a mínim 16 anys d'edat i com a màxim 21 en l'any d'inici del programa, haver deixat l'educació secundària obligatòria sense obtenir-ne el títol, i que en el moment d'iniciar els programes no es segueixi estudis en el sistema educatiu ni es participi en altres accions de formació i/o inserció.

>> CRITERIS DE PRIORITAT I BAREM

Les sol·licituds s'ordenaran d'acord amb els següents criteris específics: 

- Quan el domicili es troba dins la zona educativa1 del centre: 30 punts.

- Quan el domicili es troba dins la zona educativa2 del centre, però no en zona educativa 1: 15 punts.

Documentació acreditativa:

- L'original i una còpia del DNI de la persona sol·licitant o de la targeta de residència on consta el NIE en el cas de persones estrangeres.

Quan el domicili habitual que s'al·lega no coincideix amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones estrangeres sense NIE, s'acredita amb el certificat o volant municipal de convivència de l'alumne/a, on ha de constar que conviu amb la persona sol·licitant, si escau.

b) Participació per primera vegada en programes de formació i inserció o altres d'equivalents.

Quan la persona sol·licitant no ha cursat un programa de qualificació professional inicial (PQPI), ni un programa de formació i inserció, ni un cicle de formació professional: 20 punts.

- L'acreditació de no haver cursat un PQPI, ni un programa de formació i inserció, ni un cicle de formació professional es fa marcant la casella corresponent en la sol·licitud de preinscripció que es presenta signada.

c) Anys d'escolarització a l'ESO.

Per cada curs escolaritzat a l'ESO: 5 punts.

Documentació acreditativa:

- Certificat d'estudis o altra documentació que acredita el nombre de cursos escolaritzats a l'ESO i l'últim curs que s'ha fet o que s'està fent.

d) Últim curs fet a l'ESO:

Si l'últim curs és quart: 20 punts.

Si l'últim curs és tercer: 10 punts.

Si l'últim curs és segon: 5 punts.

Documentació acreditativa:

- Certificat d'estudis o altra documentació que acredita el nombre de cursos escolaritzats a l'ESO i l'últim curs que s'ha fet o que s'està fent.

e) Entrevista per valorar l'adequació del programa a la situació, els interessos, la motivació i les aptituds de l'alumne/a, així com la seva manca d'experiència laboral.

Pel resultat de l'entrevista que valora l'adequació del programa a la situació, interessos, motivació i aptituds de l'alumne/a i a la manca d'experiència laboral: 0, 10, 20 o 30 punts.

Per acreditar l'obtenció d'una plaça de necessitats educatives especials vinculades a discapacitats intel·lectuals, auditives, visuals o motrius, amb trastorns de l'espectre autista o trastorns greus de la conducta o amb malalties degeneratives greus o necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques o socioculturals desafavorides, caldrà presentar el corresponent certificat o resolució acreditativa. 
 
Qualsevol criteri al·legat però no acreditat dins el termini no es considerarà a l'efecte de barem. 
 
Qualsevol sol·licitud presentada abans de l'inici del període establert de presentació de sol·licituds té la consideració de nul.la.  

Les sol·licituds presentades després de finalitzar el període de presentació de sol·licituds però abans de finalitzar el període de reclamacions a la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional s'admeten però s'hi fa constar que s'han presentat fora de termini. 
 
Les sol·licituds presentades dins de termini tenen prioritat respecte les sol·licituds presentades fora de termini. 
 
La falsedat o el frau en les dades aportades comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.  
 
La sol·licitud de preinscripció es formalitza i es presenta, junt amb la documentació acreditativa, dins el termini establert. 
 
Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per persona. 
 
El procés de preinscripció als PFI que imparteix l'Ajuntament d'Argentona no està vinculat al procés de preinscripció dels mateixos programes en altres centres educatius, de titularitat pública o privada, de caire municipal o no. La preinscripció als PFI a l'Ajuntament d'Argentona només es refereix a les places ofertes pel mateix Ajuntament en el curs 2021-2022. 

Per accedir a un programa de formació i inserció cal formalitzar la sol·licitud  de preinscripció corresponent i en cas de ser admès, formalitzar la matrícula. 
 
Per formalitzar la matrícula, cal presentar la documentació requerida segons el calendari establert.  

La preinscripció es realitzarà de manera presencial a l'Ajuntament d'Argentona mitjançant cita prèvia. Per consultes diverses relacionades amb les preinscripcions, envia un correu a oac@argentona.cat o truca al telèfon 937974900 

>> MATRICULACIÓ

Per saber si heu obtingut plaça, podreu consultar les llistes baremades provisionals que es publicaran el 06 de juliol de 2021. La matricula es realizarà de l'1 al 10 de setembre de 2021, ambdós inclosos. 

El model de sol·licitud de matrícula junt amb tota la documentació que cal presentar annexada amb la matrícula estarà disponible a la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Argentona i s'haurà de presentar presencialment. 

Els alumnes que no formalitzen la matrícula en el període establert es considera que renuncien a la plaça adjudicada, llevat que es produeixi un endarreriment per causes justificades i així ho hagin comunicat al centre.

Quan, després del procés ordinari de matrícula, queden places vacants, el centre ofereix aquestes places als participants que en el procés de preinscripció no han estat assignats mitjançant trucada telefònica

Recordem que el procés de preinscripció i matrícula està subjecte a l'evolució de la crisi de la Covid-19 i a les indicacions de les autoritats sanitàries al respecte.

>> CALENDARI 2021

Publicació oferta

07 de maig 

Presentació sol·licituds

Del 10 al 21 de maig

Entrevistes d'orientació i valoració

Del 10 al 28 de maig
Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional03 de juny
Presentació de reclamacions Del 04 a l'11 de juny

Sorteig per determinar l'ordenació de sol·licituds

 04 de juny  

 (11h Departament  Educació. Serveis Centrals)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions

16 de juny
Publicació de l'oferta final06 de juliol
Publicació  de  les relacions d'alumnes  admesos06 de juliol
Període de matrículaDe l'1 al 10 de setembre de 2021
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800