Ajuntament d'Argentona
La Lila i en Mateu assenyalen les principals dificultats així com els aspectes positius que els hi ha aportat el confinament
lila i mateu

En Mateu Julià i la Lila Hernández són cosins, tenen 7 i 8 anys i com la resta d'infants els hi ha tocat viure un present incert i sense precedents. Aquests darrers mesos han estat difi'cils, han hagut de desvincular-se de la rutina i adaptar-se a una "nova normalitat" dissenyada per uns adults que diàriament redefinien per televisió. Són del segment poblacional que els hi ha tocat viure el confinament més sever, sense sortir de casa durant setmanes ni anar a escola perquè se'ls ha considerat grans propagadors, tot i que aquesta dada no ha estat mai científicament provada.

Les fases de desconfinament comencen a ser aire fresc pels nens i nenes, ja que en aquesta franja d'edat canalitzen les seves emocions a trave's de les activitats fi'siques i el contacte social molt més que les persones adultes. Un cop superada aquesta crisi sanitària serà el moment d'analitzar-ne les conseqüències, extreure algun aprenentatge i determinar quins camins cal emprendre com a societat. En aquest sentit, els infants han descobert que una nova convivència és possible i ara no semblen disposats a renunciar-hi, potser tenim davant la generació que aconseguirà conciliar la vida laboral amb la familiar. 

Publicat el 04.06.2020