Notícies
Publicat el 26.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Reunió amb les entitats per preparar la Festa Major
Reunió FM entitats
  • Algunes activitats es reubicaran per facilitar el control dels aforaments i la logística. Es potenciarà la cobertura i les retransmissions en streaming
  • L'edició 2020 no programarà activitats més enllà de la mitjanit
  • Les entitats mostren la seva disposició a adaptar-se a la situació, tot i que reconeixen les dificultats i manca de temps per assajar i avançar en els preparatius

La setmana passada es va celebrar la primera reunió de la Comissió organitzadora de la Festa Major d'Argentona, una sessió celebrada telemàticament a causa de la situació de crisi sanitària, i que va comptar amb la participació de més d'una desena de representants d'entitats i voluntaris.

Després d'una primera part en què la regidoria de Festes de l'Ajuntament va exposar els possibles escenaris organitzatius en què es pot trobar la festa a principis d'agost, s'espera que puguin dur-se a terme actes oberts al públic en què caldrà fer control d'aforament i garantir les mesures de seguretat. En aquest sentit, també s'apostarà enguany per reforçar la cobertura d'actes i retransmissions en streaming, per facilitar el seguiment de la ciutadania que no pugui accedir a l'espai de celebració, sigui per la raó que sigui.

> Regulació d'espais i horaris

Una de les mesures més evidents que s'hauran de prendre serà la reubicació d'algunes activitats, ja que caldrà tenir en compte aspectes logístics com la facilitat per poder tancar i regular l'aforament, o que disposin d'ombra. També es potenciarà diversificar el programa en zones diferents per tal de dividir els públics i evitar grans concentracions. Des de l'Ajuntament també estan avaluant amb tots els agents implicats com poden quedar afectats d'altres esdeveniments que rodegen la Festa Major, com la fira Argentast, les atraccions, la Festa del Càntir, o la Garrinada.

Un dels acords als quals s'ha arribat també és que no hi haurà actes més enllà de la mitjanit, per facilitar el control i les concentracions, i també es reformularan algunes activitats tradicionals com actes de foc, o les matinades, entre d'altres.

Totes les entitats es van mostrar molt disposades a adaptar les seves activitats per tal de poder dur-les a terme, sempre que les condicions i les característiques de l'acció ho permetin, tot i que van fer palès les dificultats que estan trobant en les setmanes prèvies per poder assajar o avançar en els preparatius.

Un altre dels acords és que la Festa Major 2020 apostarà encara més per espectacles, grups i companyies de proximitat, amb la voluntat de donar suport i una empenta al teixit artístic més proper. 

La Comissió es reunirà periòdicament en les properes setmanes per tal d'avançar en la confecció de la programació, que veurà la llum per la primera quinzena de juliol, quan es compti ja amb una previsió molt més acurada de la situació de desescalada i quines mesures s'hauran d'adoptar.


 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800