Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 19.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El Museu del Càntir valora obrir el 2 de juny
La Diputació de Barcelona proposa aquesta data que, des del museu, veuen amb bons ulls. Tot i això, ho haurà de ratificar el Patronat.
Museu Càntir Argentona

Dilluns Argentona va entrar en la fase 0 avançada que permet que equipaments com els museus puguin obrir les seves portes al públic. Tot i això, la Diputació de Barcelona recomana no fer-ho fins al 2 de juny, sempre que el municipi hagi assolit la fase 1. Des del Museu del Càntir veuen amb bons ulls aquesta proposta que haurà de ratificar el Patronat del museu en última instància.

Mentrestant, els treballadors d'aquest equipament preparen la reobertura al públic de les seves instal·lacions. De moment ja han elaborat un Protocol que contempla, per exemple, el material necessari per poder obrir les portes. La tècnica del museu, Fina Carreras, explica que s'instal·laran mampares al taulell, els treballadors portaran pantalles protectores i es disposarà de gel desinfectant tant pel personal del museu com pels visitants. A més, s'indicarà el recorregut amb marques a terra i a les parets, s'inhabilitaran tots els mòduls tàctils i es recomanarà no utilitzar l'ascensor si no és imprescindible. Pel que fa al nombre de visitants, la normativa diu que els museus poden admetre un terç del seu aforament però Fina Carreras ha afirmat que, en el cas del Museu del Càntir, "seria molta gent en un sol espai" i no es garantiria la distància de seguretat entre les persones. És per això que han calculat que l'espai necessari per persona serà de 16 metres quadrats, el que significa que a la zona de recepció i la botiga, per exemple, "només hi podran haver sis visitants alhora". Tot plegat per transmetre tranquil·litat als visitants i que "la gent no tingui por a venir al museu quan sigui el moment perquè prendrem totes les mesures de seguretat possibles", afegeix Carreras.

El que també ha avançat la tècnica del museu són les previsions d'activitats. Tot i que no es podran fer inauguracions ni actes culturals fins a la fase 3, l'equipament va definint l'agenda de les pròximes setmanes amb la voluntat d'adaptar-la a les circumstàncies. Quan el museu obri les seves portes, els visitants encara podran veure l'exposició de gravats Tarlatana 17, que s'allargarà fins a finals de juny. La previsió és que el divendres 3 de juliol s'inauguri una nova mostra anomenada "Passió pel vidre" de la mà de Cristalleries Mataró, una cooperativa del vidre que celebra el seu centenari. A més, Fina Carreras ha manifestat la voluntat del museu de dur a terme els tallers d'estiu de l'Escola de Ceràmica "en la mesura que se'ns permeti".

Valoració molt positiva del Dia Internacional dels Museus digital

Fina Carreras ha valorat molt positivament la celebració del Dia Internacional dels Museus que enguany ha estat a través d'internet. Al llarg del darrer cap de setmana i dilluns, s'han ofert visites virtuals a la majoria d'equipaments de Catalunya i s'han fet reptes i concursos online que han tingut molt bona acollida. A més, una setantena de museus han publicat un vídeo a les xarxes on expliquen què ofereixen als visitants. La iniciativa ha estat un èxit i la tècnica del museu assegura que, a partir d'ara, la visita virtual i presencial aniran de la mà.

Podeu escoltar l'entrevista sencera a la tècnica del Museu del Càntir, Fina Carreras:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800