Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 19.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El Museu del Cāntir valora obrir el 2 de juny
La Diputaciķ de Barcelona proposa aquesta data que, des del museu, veuen amb bons ulls. Tot i aixō, ho haurā de ratificar el Patronat.
Museu Cāntir Argentona

Dilluns Argentona va entrar en la fase 0 avanįada que permet que equipaments com els museus puguin obrir les seves portes al públic. Tot i aixō, la Diputaciķ de Barcelona recomana no fer-ho fins al 2 de juny, sempre que el municipi hagi assolit la fase 1. Des del Museu del Cāntir veuen amb bons ulls aquesta proposta que haurā de ratificar el Patronat del museu en última instāncia.

Mentrestant, els treballadors d'aquest equipament preparen la reobertura al públic de les seves instalˇlacions. De moment ja han elaborat un Protocol que contempla, per exemple, el material necessari per poder obrir les portes. La tčcnica del museu, Fina Carreras, explica que s'instalˇlaran mampares al taulell, els treballadors portaran pantalles protectores i es disposarā de gel desinfectant tant pel personal del museu com pels visitants. A més, s'indicarā el recorregut amb marques a terra i a les parets, s'inhabilitaran tots els mōduls tāctils i es recomanarā no utilitzar l'ascensor si no és imprescindible. Pel que fa al nombre de visitants, la normativa diu que els museus poden admetre un terį del seu aforament perō Fina Carreras ha afirmat que, en el cas del Museu del Cāntir, "seria molta gent en un sol espai" i no es garantiria la distāncia de seguretat entre les persones. És per aixō que han calculat que l'espai necessari per persona serā de 16 metres quadrats, el que significa que a la zona de recepciķ i la botiga, per exemple, "només hi podran haver sis visitants alhora". Tot plegat per transmetre tranquilˇlitat als visitants i que "la gent no tingui por a venir al museu quan sigui el moment perquč prendrem totes les mesures de seguretat possibles", afegeix Carreras.

El que també ha avanįat la tčcnica del museu sķn les previsions d'activitats. Tot i que no es podran fer inauguracions ni actes culturals fins a la fase 3, l'equipament va definint l'agenda de les prōximes setmanes amb la voluntat d'adaptar-la a les circumstāncies. Quan el museu obri les seves portes, els visitants encara podran veure l'exposiciķ de gravats Tarlatana 17, que s'allargarā fins a finals de juny. La previsiķ és que el divendres 3 de juliol s'inauguri una nova mostra anomenada "Passiķ pel vidre" de la mā de Cristalleries Matarķ, una cooperativa del vidre que celebra el seu centenari. A més, Fina Carreras ha manifestat la voluntat del museu de dur a terme els tallers d'estiu de l'Escola de Cerāmica "en la mesura que se'ns permeti".

Valoraciķ molt positiva del Dia Internacional dels Museus digital

Fina Carreras ha valorat molt positivament la celebraciķ del Dia Internacional dels Museus que enguany ha estat a través d'internet. Al llarg del darrer cap de setmana i dilluns, s'han ofert visites virtuals a la majoria d'equipaments de Catalunya i s'han fet reptes i concursos online que han tingut molt bona acollida. A més, una setantena de museus han publicat un vídeo a les xarxes on expliquen quč ofereixen als visitants. La iniciativa ha estat un čxit i la tčcnica del museu assegura que, a partir d'ara, la visita virtual i presencial aniran de la mā.

Podeu escoltar l'entrevista sencera a la tčcnica del Museu del Cāntir, Fina Carreras:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800