Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 18.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Església de Sant Juliā obre les seves portes
Argentona ha entrat en la fase 0 avanįada, que permet l'obertura d'espais de culte, biblioteques i museus entre altres.
església oberta postcovid-19

Després de diversos mesos amb les portes de l'Església tancades, avui la Parrōquia de Sant Juliā les ha pogut obrir als fidels. Argentona, igual que la resta de municipis de la regiķ sanitāria Metropolitana Nord, ha entrat avui en la fase 0 avanįada que permet obrir al públic els centres de culte i els museus en un terį de la seva capacitat, i les biblioteques només per a préstecs i devolucions.

En el cas de l'església, mossčn Ālex Marzo assegura que no tindrā problemes d'aforament, ja que a la majoria de celebracions assisteixen una cinquantena de persones quan la capacitat total del temple és de 300. Tot i aixō, Marzo afirma que es mantindran les misses online els diumenges a les 12h per aquelles persones que hagin d'estar confinades o per a la poblaciķ de risc. A aquells que vagin a l'església se'ls facilitarā guants i gel desinfectant a l'entrada i es garantirā la distāncia de seguretat entre ells. A més, s'intensificarā la neteja de l'espai. Marzo també s'ha felicitat per poder fer misses per als difunts i tornar a acompanyar els familiars en el dol. Pel que fa a la catequesi, el mossčn de la Parrōquia de Sant Juliā ha explicat que cada dimarts es realitza una sessiķ de catequesi online amb els infants i ha anunciat que les comunions s'han traslladat a l'octubre.

Tot i que avui també podien obrir els museus i les biblioteques, aquests equipaments de la vila encara estan tancats al públic. La Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel estā organitzant la tornada perō no obrirā les seves portes fins al 2 de juny mentre que el Museu del Cāntir ho decidirā en els prōxims dies.

Amb la fase 0 avanįada també ha pogut obrir al públic l'administraciķ de loteria, tancada des de l'inici de l'estat d'alarma. A més, des d'avui ja no cal demanar cita prčvia a les botigues i establiments comercials. Tot i aixō, caldrā seguir mantenint les mesures d'higiene i seguretat i no sobrepassar el 30% de la capacitat del local.

Escolteu l'entrevista a mossčn Ālex Marzo:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800