Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 18.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Església de Sant Julià obre les seves portes
Argentona ha entrat en la fase 0 avançada, que permet l'obertura d'espais de culte, biblioteques i museus entre altres.
església oberta postcovid-19

Després de diversos mesos amb les portes de l'Església tancades, avui la Parròquia de Sant Julià les ha pogut obrir als fidels. Argentona, igual que la resta de municipis de la regió sanitària Metropolitana Nord, ha entrat avui en la fase 0 avançada que permet obrir al públic els centres de culte i els museus en un terç de la seva capacitat, i les biblioteques només per a préstecs i devolucions.

En el cas de l'església, mossèn Àlex Marzo assegura que no tindrà problemes d'aforament, ja que a la majoria de celebracions assisteixen una cinquantena de persones quan la capacitat total del temple és de 300. Tot i això, Marzo afirma que es mantindran les misses online els diumenges a les 12h per aquelles persones que hagin d'estar confinades o per a la població de risc. A aquells que vagin a l'església se'ls facilitarà guants i gel desinfectant a l'entrada i es garantirà la distància de seguretat entre ells. A més, s'intensificarà la neteja de l'espai. Marzo també s'ha felicitat per poder fer misses per als difunts i tornar a acompanyar els familiars en el dol. Pel que fa a la catequesi, el mossèn de la Parròquia de Sant Julià ha explicat que cada dimarts es realitza una sessió de catequesi online amb els infants i ha anunciat que les comunions s'han traslladat a l'octubre.

Tot i que avui també podien obrir els museus i les biblioteques, aquests equipaments de la vila encara estan tancats al públic. La Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel està organitzant la tornada però no obrirà les seves portes fins al 2 de juny mentre que el Museu del Càntir ho decidirà en els pròxims dies.

Amb la fase 0 avançada també ha pogut obrir al públic l'administració de loteria, tancada des de l'inici de l'estat d'alarma. A més, des d'avui ja no cal demanar cita prèvia a les botigues i establiments comercials. Tot i això, caldrà seguir mantenint les mesures d'higiene i seguretat i no sobrepassar el 30% de la capacitat del local.

Escolteu l'entrevista a mossèn Àlex Marzo:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800