Ajuntament d'Argentona
  • Es permet obrir a comerços i establiments sense cita prèvia i amb un terç de l'aforament
  • No es permet encara la reobertura de terrasses de bars i restaurants, ni la mobilitat fora del municipi
  • Es mantenen les franges horàries per a fer esport individual, passejar, la sortida de majors de 70 anys i amb menors de 14 anys

Aquest dilluns 18 de maig, Argentona entra en Fase 0 avançada després que el Ministeri de Sanitat hagi flexibilitat algunes de les mesures de desescalada.

Pel que fa a la regió sanitària en què està inclòs el municipi hi ha pocs canvis en relació a la situació dels darrers dies, però una de les novetats destacades és:

  • L'obertura de comerços i establiments de menys de 400m2 sense cita prèvia i amb un terç de l'aforament.
  • Cal recordar que continuen mantenint-se les restriccions de mobilitat i les franges horàries per a fer esport individual o passejar, la sortida de persones de més de 70 anys o amb menors de 14 anys.
  • No es permet la mobilitat en general fora del municipi i tampoc a la regió sanitària, tret de motius laborals, de cura d'altres persones o dependència, o per justificada necessitat
  • Tampoc està permesa la reunió de grups de persones, com ja planteja la Fase 1
  • Sí es permet la pràctica d'esport professional o federat fora del municipi i sempre dins la regió sanitària. No en el cas de l'esport de lleure

> Condicionament equipaments

La Fase 0 avançada permet també el condicionament i preparatius d'equipaments com biblioteques o centres educatius.

L'Ajuntament d'Argentona està implementant mesures de protecció i desinfecció a les instal·lacions i equipaments municipals, així com consensuant tots els protocols per tal de validar el pla gradual de reobertura, preservant totes les mesures de protecció i prevenció sanitàries, tant per a la ciutadania com per als treballadors públics.

És el cas, per exemple, de la biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel, que treballa amb la previsió de reobrir e horari especial a partir del juny, per a la devolució de documents i, amb cita prèvia, oferitat també servei de préstec.

Podeu consultar les condicions general sobre què es pot fer i què no al següent enllaç:

Què puc fer i què no a la Fase 0 avançada

Publicat el 18.05.2020