Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 15.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Gina Sabadell (Unitat): 'El poble vol consens, perō també un govern que sāpiga reaccionar rāpid i bé'
Sabadell demana un canvi d'actitud a totes les parts i una voluntat de treball 'proactiva i útil'
gina sabadell - maig

'Missatge rebut' de l'alcaldessa en funcions a la demostraciķ de forįa que va oferir l'oposiciķ, la setmana passada, bloquejant el ple d'investidura. Sabadell no amaga que la situaciķ li va generar sorpresa i decepciķ. El principal retret que va escoltar va ser el de manca de diāleg a l'hora de plantejar el ple d'investidura, perō també, en la gestiķ de la crisi del Covid-19. Gina Sabadell explica que s'ha creat un grup de whatsapp per mantenir informada l'oposiciķ del dia a dia de la crisi a Argentona. "Els hem obert les portes de l'ajuntament telemāticament i enteníem que ells ho percebien així". Per altra banda, explica que sovint hi ha molt poc marge per la decisiķ política i que la resposta rāpida acaba sent prioritāria a la informaciķ. Així i tot, assegura "també s'ha informat".

L'altre punt que Unitat haurā de resoldre amb l'oposiciķ serā la forma en la qual es desenvolupi el ple d'investidura. L'oposiciķ aposta per una sessiķ presencial, per salvar els problemes tčcnics, perō també per atorgar a la investidura la solemnitat que la caracteritza. Perō Sabadell ho veu d'una altra manera: "Hem de ser conscients que l'escenari no és el mateix. Estem patint molt, ens estem esforįant molt per tirar endavant, prioritzant la gestiķ de la crisi amb accions que han de ser rāpides perquč el poble estigui protegit i se senti segur". A partir d'aquí es compromet alhora que demana que les desavinences polítiques no esdevinguin un entrebanc en la resposta a la crisi.

Aquestes crides a no frenar l'acciķ de govern responen al fet que l'oposiciķ s'ha unit reclamant a Unitat un acord amb tots els grups municipals per afrontar la gestiķ de la crisi. "Nosaltres també creiem necessari el consens i treballar junts per combatre la crisi", assegura Sabadell, "el que demanem és un canvi d'actitud per totes les parts i voluntat de treball sigui proactiva i útil. El poble demana consens perō també demana un govern que sigui capaį de reaccionar rāpid i bé".

De moment, aquesta setmana els grups municipals ja s'han trobat telemāticament a la taula sectorial de Promociķ Econōmica. Les sensacions sķn bones i, segons Sabadell, la principal proposta que s'ha treballat és la d'ampliar la línia de subvencions per empreses. La setmana vinent hi ha previst que els grups es tornin a trobar per parlar d'accions en l'āmbit de Serveis Socials. I, paralˇlelament, continuaran les converses per desencallar la investidura i celebrar el ple, probablement, a finals de la setmana vinent. "Les taules de treball sķn un bon indicador. Perō l'important no és que diguem que volem colˇlaborar, sinķ que ho fem".

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800