Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 15.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona participa en el Dia Internacional dels Museus digital
Enguany, la celebraciķ serā exclusivament online i es podran fer visites virtuals a diversos equipaments d'arreu del mķn
Dia Internacional dels Museus 2020

El prōxim dilluns, 18 de maig, és el Dia Internacional dels Museus, que enguany estā dedicat a la Igualtat, diversitat i la inclusiķ. Cada any, aquests equipaments culturals obren les portes a tot el públic per mostrar les seves colˇleccions i ofereixen activitats especials. Enguany, perō, la situaciķ és ben diferent i els museus encara estan tancats al públic. És per aixō que la Diputaciķ de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han decidit celebrar aquest dia a través de la xarxa. Del 16 al 18 de maig es proposen visites virtuals a la majoria d'equipaments adherits a la Xarxa de Museus Locals de Catalunya, entre els quals trobem el Museu del Cāntir. L'equipament argentoní també ha elaborat un vídeo en el qual es mostra la diversitat de la cerāmica a través de cāntirs de diferents procedčncies. 

Els equipaments que formen part de la Xarxa de Museus Locals de Catalunya oferiran tota mena d'activitats al llarg d'aquest cap de setmana i dilluns, des de visites i conferčncies virtuals, fins a jocs, concursos i reptes virals. Tot plegat es podrā trobar a patrimoni.gencat.cat/DIM2020. Del que no podrem gaudir virtualment és d'un dels actes més māgics, la Nit dels Museus. El Consell d'Europa, promotor d'aquesta iniciativa, ha decidit traslladar-la al 14 de Novembre.

El Museu del Cāntir aposta per internet

Tot i el tancament de les instalˇlacions, el Museu del Cāntir segueix treballant perquč tothom pugui gaudir de les seves colˇleccions des de casa. Des del primer moment hem pogut fer una visita virtual a l'equipament, veient totes les sales i les colˇleccions permanents. A més, les xarxes socials estan servint per donar a cončixer totes les obres que s'haurien d'haver exposat a la sala d'exposicions temporals, com també diferents peces que formen part del museu. Oriol Calvo assegura que també "s'estā treballant molt a millorar la pāgina web" creant un directori on podrem trobar "tot el que estā exposat al museu" i el que, per manca d'espai, es troba guardat al magatzem. Calvo explica que totes les peces estaran indexades i que "es podran fer cerques". Encara no estā disponible perō l'equip del Museu del Cāntir hi treballa aprofitant el tancament al públic de les instalˇlacions.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800