Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 15.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona participa en el Dia Internacional dels Museus digital
Enguany, la celebració serà exclusivament online i es podran fer visites virtuals a diversos equipaments d'arreu del món
Dia Internacional dels Museus 2020

El pròxim dilluns, 18 de maig, és el Dia Internacional dels Museus, que enguany està dedicat a la Igualtat, diversitat i la inclusió. Cada any, aquests equipaments culturals obren les portes a tot el públic per mostrar les seves col·leccions i ofereixen activitats especials. Enguany, però, la situació és ben diferent i els museus encara estan tancats al públic. És per això que la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han decidit celebrar aquest dia a través de la xarxa. Del 16 al 18 de maig es proposen visites virtuals a la majoria d'equipaments adherits a la Xarxa de Museus Locals de Catalunya, entre els quals trobem el Museu del Càntir. L'equipament argentoní també ha elaborat un vídeo en el qual es mostra la diversitat de la ceràmica a través de càntirs de diferents procedències. 

Els equipaments que formen part de la Xarxa de Museus Locals de Catalunya oferiran tota mena d'activitats al llarg d'aquest cap de setmana i dilluns, des de visites i conferències virtuals, fins a jocs, concursos i reptes virals. Tot plegat es podrà trobar a patrimoni.gencat.cat/DIM2020. Del que no podrem gaudir virtualment és d'un dels actes més màgics, la Nit dels Museus. El Consell d'Europa, promotor d'aquesta iniciativa, ha decidit traslladar-la al 14 de Novembre.

El Museu del Càntir aposta per internet

Tot i el tancament de les instal·lacions, el Museu del Càntir segueix treballant perquè tothom pugui gaudir de les seves col·leccions des de casa. Des del primer moment hem pogut fer una visita virtual a l'equipament, veient totes les sales i les col·leccions permanents. A més, les xarxes socials estan servint per donar a conèixer totes les obres que s'haurien d'haver exposat a la sala d'exposicions temporals, com també diferents peces que formen part del museu. Oriol Calvo assegura que també "s'està treballant molt a millorar la pàgina web" creant un directori on podrem trobar "tot el que està exposat al museu" i el que, per manca d'espai, es troba guardat al magatzem. Calvo explica que totes les peces estaran indexades i que "es podran fer cerques". Encara no està disponible però l'equip del Museu del Càntir hi treballa aprofitant el tancament al públic de les instal·lacions.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800