ButlletÝ electr˛nic

Deixa'ns el teu correu electr˛nic i setmanalment rebrÓs les notÝcies d'Argentona i actes d'agenda mÚs destacats

subscriu-t'hi

NotÝcies
Publicat el 13.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El juliol Ús la data lÝmit per decidir si s'ajorna o suspŔn ArgillÓ
El director del Museu del CÓntir, Oriol Calvo, assegura que hi ha la possibilitat que se celebri a la tardor o bÚ que es cancelĚli
ArgillÓ 2019

El Patronat del Museu del CÓntir s'ha posat, com a data lÝmit, el mes de juliol per decidir si ajorna la Fira Internacional de la CerÓmica, ArgillÓ, o bÚ la suspŔn. En cas que s'ajornÚs, el Patronat nomÚs veu viable que se celebri al setembre o octubre, quan encara hi ha bona temperatura i llum natural per a fer activitats al carrer. A mÚs, hauria de ser "d'un format mÚs redu´t" i s'haurien de tenir en compte aspectes com la distÓncia entre les persones i els desplašaments dels participants, com ha explicat el director del Museu del CÓntir, Oriol Calvo. TambÚ ha admŔs que, a hores d'ara, seria inviable celebrar ArgillÓ perquŔ els expositors no hi podrien arribar per les restriccions de mobilitat, ja que molts vÚnen d'arreu de l'Estat Espanyol i Europa. D'altra banda, Calvo creu que tambÚ s'ha de tenir en compte el sector artesÓ que participa en la fira i que "ha resultat tan damnificat per la crisi" del coronavirus. "Amb les botigues tancades, sense turisme i sense fires, els artesans no tenen ingressos" i la celebraciˇ d'ArgillÓ podria fer-los "rescabalar una mica de la pŔssima situaciˇ", explica Oriol Calvo. Tot i aix˛, el director del Museu del CÓntir admet que cal esperar i respectar les instruccions de les autoritats sanitÓries. Per tot plegat, Calvo, creu que la decisiˇ d'ajornar o suspendre ArgillÓ s'ha de prendre a finals de juny o al juliol, ja que els organitzadors necessiten un mÝnim de dos mesos per a preparar-la.

I tambÚ hi ha incertesa amb l'elaboraciˇ del CÓntir de l'any, molt lligat a la celebraciˇ de la Fira Internacional de CerÓmica. El director del museu afirma que el dissenyador escollit aquest any, AndrÚ Ricard, ja l'estÓ treballant per˛ "no sabem si serÓ factible fer-lo".

Escolteu l'entrevista al director del Museu del CÓntir, Oriol Calvo:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800