Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 13.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El juliol és la data límit per decidir si s'ajorna o suspčn Argillā
El director del Museu del Cāntir, Oriol Calvo, assegura que hi ha la possibilitat que se celebri a la tardor o bé que es cancelˇli
Argillā 2019

El Patronat del Museu del Cāntir s'ha posat, com a data límit, el mes de juliol per decidir si ajorna la Fira Internacional de la Cerāmica, Argillā, o bé la suspčn. En cas que s'ajornés, el Patronat només veu viable que se celebri al setembre o octubre, quan encara hi ha bona temperatura i llum natural per a fer activitats al carrer. A més, hauria de ser "d'un format més reduīt" i s'haurien de tenir en compte aspectes com la distāncia entre les persones i els desplaįaments dels participants, com ha explicat el director del Museu del Cāntir, Oriol Calvo. També ha admčs que, a hores d'ara, seria inviable celebrar Argillā perquč els expositors no hi podrien arribar per les restriccions de mobilitat, ja que molts vénen d'arreu de l'Estat Espanyol i Europa. D'altra banda, Calvo creu que també s'ha de tenir en compte el sector artesā que participa en la fira i que "ha resultat tan damnificat per la crisi" del coronavirus. "Amb les botigues tancades, sense turisme i sense fires, els artesans no tenen ingressos" i la celebraciķ d'Argillā podria fer-los "rescabalar una mica de la pčssima situaciķ", explica Oriol Calvo. Tot i aixō, el director del Museu del Cāntir admet que cal esperar i respectar les instruccions de les autoritats sanitāries. Per tot plegat, Calvo, creu que la decisiķ d'ajornar o suspendre Argillā s'ha de prendre a finals de juny o al juliol, ja que els organitzadors necessiten un mínim de dos mesos per a preparar-la.

I també hi ha incertesa amb l'elaboraciķ del Cāntir de l'any, molt lligat a la celebraciķ de la Fira Internacional de Cerāmica. El director del museu afirma que el dissenyador escollit aquest any, André Ricard, ja l'estā treballant perō "no sabem si serā factible fer-lo".

Escolteu l'entrevista al director del Museu del Cāntir, Oriol Calvo:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800