Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 07.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'El petit comerç es reactivarà l'11 de maig'
Tot i que la majoria de botigues ja poden atendre al públic, moltes encara no han obert i esperen fer-ho a partir del pròxim dilluns.
perruqueria post covid-19

Des del 4 de maig, tots els comerços ja poden obrir al públic amb les mesures d'higiene i seguretat necessàries però a Argentona molts negocis encara estan tancats. La presidenta de l'associació de botiguers i comerciants Argentona es Mou, Irene Oller, assegura que "ningú està preparat" per aquesta situació i a molts els ha costat trobar gel desinfectant, guants i màscares. A aquesta manca de material higiènic i de seguretat també s'hi suma "la por" d'alguns comerciants a obrir. Oller, però, afirma que "tothom arrencarà amb més força a partir de l'11 de maig", el pròxim dilluns.

Els que sí que han reactivat ràpidament la seva activitat són les perruqueries. Han estat gairebé dos mesos tancades i molts clients van demanar cita de seguida que es van assabentar que ja podien obrir. Segons Irene Oller, aquest tipus de negocis són els que han notat menys diferència en el seu funcionament perquè ja solien treballar amb cita prèvia. Això no és així per la resta de comerços, que s'han hagut d'adaptar a aquesta nova manera de funcionar.

Però les casuístiques són molt diferents segons el negoci. La presidenta d'Argentona es Mou ha explicat, per exemple, que les botigues de llaminadures ho han de vendre tot envasat i, per tant, ja no es pot agafar cada peça per separat. Les clíniques dentals han de portar vestuari especial i espaiar molt els clients per a poder desinfectar-ho tot després de cada visita. Per la seva banda, les botigues d'alimentació, que no han tancat, "estan tornant a l'horari habitual, obrint matí i tarda", i "els restaurants estan desesperats" perquè els canvien les condicions i les regles del joc d'un dia per l'altre.

Irene Oller creu que "aquesta adaptació encara durarà temps", un temps que els establiments també necessiten per refer-se econòmicament. Molts d'ells han demanat ajuts a les administracions i a les asseguradores però alguns han tingut problemes a l'hora de tramitar-los. Des d'Argentona es Mou, esperen que l'Ajuntament de la vila també atorgui subvencions al comerç local per poder tirar endavant. Oller encoratja els botiguers i comerciants a fer un esforç, "que no pensin a tancar" i "que vagin a per totes". També ha tingut paraules d'agraïment pels establiments que han treballat dia rere dia per donar servei als vilatans durant el confinament. "Espero i desitjo que –els argentonins i argentonines- valorin l'esforç d'aquesta gent, que han treballat sí o sí durant la pandèmia" ha afegit la presidenta d'Argentona es Mou. Oller admet que els botiguers se senten "més valorats" i que els argentonins i argentonines "s'han adonat de la importància del comerç local".

Podeu veure fotografies d'alguns establiments que van obrir el passat dilluns. 

Escolteu l'entrevista a la presidenta d'Argentona es Mou, Irene Oller:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800