Notícies
Publicat el 06.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El mercat torna aquesta setmana, només amb parades d'alimentació
fruites
  • Divendres les parades es reubicaran a la plaça Nova. El mercat de diumenge al veïnat del Cros es mantindrà al mateix emplaçament, però amb major separació entre els punts de venda
  • Només es permetrà un aforament màxim de 50 persones
  • Caldrà preservar les mesures de protecció i distanciament mínim de 2 metres entre els paradistes i els clients

El mercat setmanal del centre urbà i del veïnat del Cros reprendran la seva activitat a partir d'aquesta setmana. Ho faran amb restriccions, només amb parades d'alimentació i adoptant totes les mesures higièniques i sanitàries.

Divendres el mercat del centre urbà es concentrarà a la plaça Nova, en el seu horari habitual, de 8 del matí a 2 del migdia. El mercat del Cros mantindrà la mateixa ubicació, però ampliant la distàncies entre els paradistes, i es durà a terme també en el seu horari habitual de 9 a 14 hores. 

Per tal d'assegurar el bon desenvolupament del mercat, mantenint les mesures de protecció i prevenció sanitàries, l'aforament màxim permès serà de 50 persones.

Caldrà preservar també una distància mínima de dos metres entre els paradistes i els clients. Per això, s'establirà un circuit de circulació dels clients, col·locant tanques i senyalització. També es disposarà la franja horària de 10 a 11 hores per a persones més grans de 70 anys. 

L'Ajuntament d'Argentona disposarà de personal informador que assessorarà i facilitarà recomanacions a les persones usuàries del mercat, així com als paradistes.

> principals recomanacions per als clients del mercat 
  • 1. Evitar el contacte i mantenir una distància mínima de dos metres amb el paradista
  • 2. Mantenir la distància de seguretat amb els altres clients durant el procés de compra i a les cues per efectuar els pagaments
  • 3. Tapar-se la boca i el nas amb mascaretes
  • 4. Evitar les cues i en cas de fer-ne, mantenir la distància de seguretat de dos metres amb els altres clients
  • 5. Encarregar la compra amb anterioritat per minimitzar el temps de compra
  • 6. Fer el pagament amb targeta
  • 7. Realitzar una higiene de mans un cop finalitzada la compra

> MESURES A PRENDRE PER PART DELS PARADISTES    

1. Evitar el contacte i mantenir una distància mínima de dos metres entre el venedor-client i entre el client-producte.    

2. Cal rentar-se les mans a l'inici de l'activitat, al final i sempre que sigui necessari durant la jornada: La neteja de mans ha de ser amb aigua i sabó durant almenys 20 segons (seguint les recomanacions de l'OMS).    

3. Utilitzar guants per manipular els aliments i cobrar. No es permetrà tocar els productes per part dels clients, excepte que sigui amb guants d'un sol ús quan el paradista pugui facilitar-los. Els guants s'han de canviar sovint: Cal desinfectar-se les mans amb gels hidroalcohòlics després de treure's els guants i abans de posar-se els nous. S'han de canviar els guants després de dur a terme activitats no relacionades amb la manipulació d'aliments (per ex manipular diners, buidar contenidors, tocar-se la cara, canviar-se la mascareta...). Cal evitar tocar-se la boca i els ulls mentre es portin. Cal evitar tocar estris personals (mòbil, cartera,...) Els guants han de ser de vinil o nitril.    

4. Tapar-se la boca i el nas amb mascaretes o proteccions facials. Les mascaretes poden ser un focus de contaminació, ja que amb l’ús van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Cal tenir especial cura en la seva manipulació i canviar-les amb suficient freqüència.    

5. Disposar de gel desinfectant o solucions alcohòliques a les parades.    

6. Facilitar la gestió de comandes pels mitjans que es considerin oportuns (telèfon, correu electrònic, whatsapp).    

7. Disposar a cada parada de cartells informatius per recordar als clients de les mesures de distanciament i els procediments d'higiene publicats per les autoritats sanitàries.    

8. Fomentar el pagament amb targeta i netejar el terminal després de cada ús.    

9. Netejar i desinfectar la parada o qualsevol superfície que hagi pogut ser tocada amb les mans (estructures metàl.liques, faldons,...)    

10. Rentar i desinfectar diàriament la roba de treball (davantals, uniforme,...) mínim durant 20 minuts a 60ºC. La roba de treball ha de ser neta i d’ús exclusiu.    

11. Extremar les mesures preventives seguint les recomanacions del Departament de Salut.    

12. En cas de servei a domicili, hauran de garantir la correcte higiene durant el transport dels productes i garantir la correcta gestió de la cadena del fred

> contactes paradistes: comandes i servei a domicili

CENTRE HISTÒRIC (PLAÇA NOVA)  


VEÏNAT DEL CROS (CARRER GARBÍ)

  • POLLASTRES JUAN Pollastres a l'ast 665164495
  • MOHAMED KHEIR Fruita i Verdura 627672000 (Servei a domicili)
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800