Notícies
Publicat el 05.04.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona s'adhereix a la campanya "Establiment segur contra la violència masclista"
Atenció violència masclista
Aquesta iniciativa està promoguda per l'Institut Català de les Dones, amb la col·laboració dels establiments i comerços essencials, oberts durant l'estat d'alarma

A través d'aquesta campanya promoguda per l'Institut Català de les Dones (ICD) es demana als establiments que estan operatius en aquests dies de confinament que col·laborin amb aquesta iniciativa posant en un lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent:

“Establiment segur contra la violència masclista“. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.

Tanmateix, es posa a la disposició del i les professionals dels establiments pautes bàsiques per a l'atenció en el cas que s'hi aproximi alguna dona en aquesta situació.

Amb aquesta iniciativa es vol ampliar el suport social a les dones que travessen situacions de violència i que actualment poden estar aïllades. Una dona que s'acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900900120, per ser assessorada per professionals de l'advocacia, psicologia i l'atenció social, o al 112 en cas d'emergència.

> Nova línia de whatsapp per garantir l'atenció a les dones en situació de violència

L'Institut Català de les Dones facilita una línea de whatsapp per garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament a través del número 671778540 que amplia i facilita la comunicació escrita  i inmediata amb les professionals d'aquest servei. S'adjunta a continuació una infografia explicativa  dels diferents serveis telefònics d'atenció a dones en situació de violència. 

Podeu trobar més informació sobre aquest nou servei així com l'anàlisi de les dades  referides a les consultes realitzades a la "Línea 900900120" durant el període de confinament al següent enllaç

Aquestes accions s'emmarquen en el III Pl'a d'Igualtat i en el Protocol per a l'Abordatge integral de les violències masclistes.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800