Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 27.03.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Com afecta el coronavirus a consumidors i empreses?
L'Agčncia Catalana de Consum recull recomanacions i mesures extraordināries de suport a les famílies i empreses
Bus Consumidors Coronavirus Argentona

Els servei de l'OAC de l'Ajuntament d'Argentona es manté actiu de manera telemātica o contactant-hi a través de les xarxes social per tal d'atendre consultes personalitzades i dubes que puguin sorgir per la crisi sanitāria del covid-19. L'estat d'alarma declarat des del 15 de marį de 2020, implica certes afectacions que perjudiquen directament a les persones consumidores i a les empreses.

En aquest sentit, Maria Cristina Supervia, tčcnica de Consum de la Diputaciķ de Barcelona, explica que per continuar exercint els nostres drets com a consumidors i denunciar aquells casos que els vulnerin, ens hem d'escriure un correu electrōnic a l'adreįa oac@argentona.cat i aconsella “adjuntar tota la documentaciķ amb el māxim de dades, com per exemple, les captures de pantalla”. Posteriorment, serā un tčcnic de la diputaciķ o del mateix consistori qui s'adreįarā amb nosaltres. D'entre tots els dubtes que puguin sorgir, Cristina Supervia creu que la cancelˇlaciķ de viatges o serveis que es paguen per quotes (gimnās, cursos, etc.) seran algunes de les consultes més habituals per part dels consumidors.

En una entrevista a Rādio Argentona, la tčcnica de consum ha repassat les mesures extraordināries de suport que recull el Reial Decret Llei 8/2020 que afecten el subministrament bāsic a la llar (llum, aigua i gas), telefonia i internet, terminis per a la devoluciķ de productes i sobre les hipoteques. Finalment, ens ha donat un seguit de recomanacions generals als argentonins, recorda consultar els canals oficials per informar-se amb la finalitat d'evitar les ‘fake-news’ i demanen que es faci un consum responsable i solidari planificant les compres.

Per més informaciķ sobre el drets de les persones consumidores podeu contactar amb l'OAC de manera telemātica i consultar la pāgina web de l’Agčncia Catalana de Consum. Clicant al següent reproductor per escoltar l'entrevista sencera:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800