Notícies
Publicat el 24.03.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Acord per a la prestació de serveis bibliotecaris bàsics i el foment de la lectura
ebibliocat

S'obre l'accés a la biblioteca digital eBiblioCat a tota la ciutadania, tot i que no disposin de carnet de la biblioteca

A partir del moment en què es va ordenar el confinament generalitzat del personal de les biblioteques públiques s’ha estat treballant per anar recuperant progressivament els serveis de manera telemàtica per poder continuar prestant els serveis bàsics essencials com l’accés a la biblioteca digital #eBiblioCat, l’atenció a través de les bústies corporatives i a través de les xarxes, actualment es treballa en un programa d’activitats virtuals de foment de la lectura.

Entre d’altres accions, es va assegurar el tancament de totes les bústies de devolució per tal d’evitar desplaçaments innecessaris i es van prorrogar tots els préstecs de documents que estaven vigents en el moment del tancament per tal d’evitar perjudicis als usuaris.

Es recorda a les persones usuàries de la biblioteca municipal d'Argentona Joan Fontcuberta i Gel, que els terminis de préstec de llibres i documents queden prorrogats fins nou avís.

L’#eBiblioCat és la plataforma que dona un servei de préstec de llibres electrònics, de revistes, de pel·lícules, descàrrega d’audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes. Té més 100.000 títols en diferents formats i temàtiques, disponibles en català, castellà, francès, anglès, alemany, etc.

El projecte està impulsat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest servei es vol garantir la descàrrega, l'accés i la consulta legal de continguts, que s'ofereix a través d'una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya de continguts digitals.

Pots accedir-hi a través del següent enllaç

eBibliocat

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800