Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 18.03.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Mor Lina Casanovas
La poetessa ha mort aquesta passada nit a l'edat de 102 anys
Lina Casanovas

Lina Casanovas, poetessa establerta a Argentona, ha mort aquesta passada nit a l'edat de 102 anys. El darrer acte públic en el qual va assistir va ser l'homenatge al seu centenari, ara fa dos anys, que va tenir lloc al Salķ de Pedra i durant el qual l'alcalde, Eudald Calvo, li va fer entrega de la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya. En aquest acte va recitar tres poemes.

Lina Casanovas va publicar quatre poemaris: A cavall d'un estel, Retorn i Mel i fel i Un punt de mel (antologia počtica). Va colˇlaborar amb els seus poemes a les diverses publicacions argentonines aparegudes a la segona meitat del segle passat (Crit, Llaį, Cap de Creus...) i en altres d'arreu de Catalunya i Espanya. Va ser membre de l'Esbart femení de poesia de Matarķ i va obtingut guardons literaris com ara els tres premis ordinaris dels Jocs Florals de Tardor (entre els anys 1982 i 1987) que li valgueren el títol de Mestre en Gai Saber i l'accčssit a la Viola en els Jocs celebrats a Caracas l'any 1996.

A banda del reconeixement que Argentona li va fer pel seu centenari, Casanovas va rebre un homenatge dels Amics de la Poesia el juliol del 2017, a la Font del Mig. Per altra banda, el l 2005, Llorenį Soldevila, doctor en Filologia Catalana i membre del Centre d'Estudis Argentonins (CEA), va publicar un reportatge sobre la vida de Casanovas a la revista Fonts en el que repassava la seva vida i la seva obra. 

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800