Ajuntament d'Argentona
Unitat-Argentona per la República ha fet públic aquest dimecres al matí un comunicat en què anuncia la decisió de l'alcalde

Eudald Calvo ha anunciat aquest dimecres través d'un comunicat publicat per la seva formació Unitat-Argetona per la República la seva dimissió com alcalde d'Argentona i la seva renúncia a l'acta de regidor.

A continuació adjuntem el comunicat íntegre de la formació:

Davant les declaracions de l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, on reconeix haver tingut actituds masclistes i sexistes fa anys, en resposta a unes acusacions a les xarxes socials, ahir al vespre es va reunir de manera extraordinària l'assemblea d'Unitat · Argentona per la República.

En primer lloc, va prendre la paraula l'alcalde per explicar la seva versió dels fets –tergiversats per alguns mitjans de comunicació– i va posar el seu càrrec a disposició de l'assemblea, dimissió que va ser acceptada.

Va reconèixer els fets masclistes de què se l'acusava i en va demanar disculpes públicament perquè considera que el fet d'identificar un problema subjacent i no sempre conscient en la societat com és aquest, és un primer pas per a corregir-lo.

Unitat · Argentona per la República li agraeix la decisió de dimitir de manera conseqüent amb l'ideari del partit. Així mateix, li reconeix tota la tasca que ha dut a terme tant a la passada legislatura com en aquesta, així com la generositat i coherència d'aquest acte.

Unitat · Argentona per la República emprendrà les accions legals pertinents contra les difamacions que s'han produït o es puguin produir al respecte.


Aquest dijous al matí, Calvo presentava formalment la seva renúncia i delegava l'alcaldia accidental a la primera tinent, Gina Sabadell. En un termini màxim de deu dies s'haurà de celebrar un ple extraordinari per l'acceptació de la renúncia per part del consistori i, una vegada superat aquest tràmit, s'obrirà un altre període màxim de deu dies per celebrar el ple per a l'elecció del nou alcalde/ssa.

Publicat el 04.03.2020