Notícies
Publicat el 20.02.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Discrepàncies en el canvi de bústies de Les Ginesteres
Correus ha decidit deixar d'oferir el seu servei al veïnat fins que s'adeqüi la caseta de les bústies però els veïns no es posen d'acord en quina és l'opció més adequada
bústies Les Ginesteres

Els veïns de Les Ginesteres discrepen a l'hora de resoldre el caos de les bústies de correu i hi ha dues propostes sobre la taula. Actualment, el veïnat disposa d'una caseta amb gairebé cinc-centes bústies, una per a cada veí. Tot i això, no estan col·locades de manera ordenada i algunes d'elles estan trencades. A més, la caseta tampoc es troba en les millors condicions. Per tot plegat, Correus s'ha plantat i ha decidit que, a partir del 16 de març, no repartirà més correspondència a Les Ginesteres fins que “s'adeqüi i reordeni l'espai”. Aquesta decisió ha deixat al descobert les discrepàncies entre els veïns. 

Fa temps que el veïnat és conscient de les males condicions en les quals es troba la caseta de bústies de les Ginesteres. S'ha anat treballant per resoldre-ho però, de moment, no s'ha tirat endavant cap projecte per la divisió que hi ha al veïnat amb quina ha de ser la solució. Fa unes setmanes, l'Associació de Veïns de les Ginesteres, encapçalada pel seu president, Ramon Romero, va celebrar una assemblea en la qual es va aprovar la seva proposta. Aquesta consisteix a col·locar unes bústies sense obertura on els carters puguin obrir una petita porta on col·locar la correspondència. A aquesta cara de la bústia només hi podrien accedir els repartidors a través “d'una habitació” tancada. La recollida de les cartes per part dels veïns es faria per la part davantera de les bústies, que tampoc tindria obertura, i on cadascú tindria la seva clau.

Però alguns veïns creuen que aquest tipus de bústia sense obertura provocaran conflictes. Un d'ells és Enric Gumbau, que aposta perquè la caseta presenti un espai diàfan on es col·loquin unes bústies “normals”, amb una obertura davantera, on tots els carters, fins i tot els d'empreses privades, hi puguin deixar la correspondència. D'aquesta manera s'assegura que tothom hi tingui accés. Gumbau creu que aquesta opció és més ràpida de realitzar, menys costosa i que aportarà menys dificultats a tots.

Aquestes dues propostes es debatran en una assemblea que tindrà lloc el 7 de març. Paral·lelament, el president de l'Associació de veïns assegura que s'estan realitzant gestions perquè Correus es repensi la decisió de suspendre el servei al veïnat.

Podeu escoltar l'entrevista al president de l'Associació de Veïns de Les Ginesteres, Ramon Romero:

Podeu escoltar l'entrevista a un dels veïns de Les Ginesteres, Enric Gumbau:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800