Notícies
Publicat el 14.02.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El càntir de l'any 2019 s'exposarà al Centre Artesania Catalunya
cantir2019
Ha estat una de les obres seleccionades que es podran veure a la mostra "Rajoles i oficis. Propostes artesanes contemporànies"

El càntir dissenyat per Miguel Milà, model escollit pel Patronat del Museu del Càntir per esdevenir el càntir de l'any passat, ha estat una de les obres seleccionades per participar a l'exposició “Rajoles i oficis. Propostes artesanes contemporànies” que s'inaugurarà el proper dijous 20 de febrer al Centre Artesania Catalunya (C/ Banys Nous, 11). 

L'exposició “Rajoles i oficis” presenta una selecció de rajoles d'oficis de gremis i col·legis barcelonins conservades al Museu del Disseny de Barcelona i les contraposa a diversos objectes de destacats creatius del panorama actual que utilitzen tècniques artesanes per materialitzar els seus projectes. Del referent del passat a l'actualitat del sector artesanal, els objectes ens apropen a mons no tan distants: el de l'artesà, el de l'artista o el del dissenyador. Una continuïtat que es troba en la fina línia que separa aquestes disciplines, una línia que les noves generacions d'artesans estan desdibuixant cada cop més.

Argentona va donar al Museu del Disseny un exemplar del càntir de Milà l'any passat i aquest el va acceptar per formar part de les seves col•leccions. La direcció del Museu del Càntir es mostra molt satisfeta perquè, en tan poc temps, el càntir hagi estat seleccionat per formar part d'una exposició, com a una de les peces destacades en la publicitat i materials de difusió de la mostra. La notícia suposa també un reforç més a l'aposta que ha fet als darrers anys el Patronat del Museu per comptar amb grans dissenyadors contemporanis del país per a la creació dels nous càntirs. 

L'exposició es podrà visitar fins al 26 d'abril

Més informació a ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca/exposicio/rajoles-i-oficis-propostes-artesanes-contemporanies

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800