Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 10.02.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'El projecte del PFI és molt bonic, perō els joves d'Argentona no l'estan aprofitant'
Eudald Calvo ha explicat quines alternatives eficients treballen per substituir el PFI
eudald_febrer

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (Unitat), insisteix que el fet que ha desencadenat que es deixin en suspens els Programes de Formaciķ i Inserciķ (PFI) és una resoluciķ judicial que obliga l'Ajuntament a contractar una treballadora que prestava servei en rčgim d'autōnoma. El temor que aquest fet comportés més denúncies ha precipitat la decisiķ. Calvo ha explicat que aquesta despesa de personal encara fa més insostenible un servei que té un cost municipal prōxim als 200 mil euros anuals i que actualment només beneficia a 7 joves argentonins. La resta d'usuaris provenen d'altres punts de la comarca. 

Pel que fa a les alternatives, Calvo ha assegurat que el govern treballa en diverses vies. La primera sķn uns cursos semblants als PFI perō finanįats per la Generalitat i ubicats probablement a l'Institut. També ha parlat dels PTT, els Programes de Transiciķ al Treball, que igual que els anteriors, també estarien finanįats per la Generalitat. Eudald Calvo també ha parlat de l'Escola de persones Adultes, una proposta que Unitat ja contemplava al seu programa electoral. Seria per majors de 16 anys i al govern els agradaria poder-la prestar el curs vinent. Tot i aixō, Calvo admet que no serā fācil aconseguir aquests terminis.

D'altra banda, l'alcalde també ha explicat que els pressupostos d'aquest any seran més restrictius que els d'anys anteriors. La manca d'ingressos de l'Ajuntament fa que els pressupostos de l'any vinent no contemplin tantes despeses. Calvo ha admčs que s'han hagut de rebaixar subvencions a entitats, despeses corrents i altres qüestions com ara les que fan referčncia a cultura.

El debat dels pressupostos municipals es portarā al ple molt probablement el mes de marį. 

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800