Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 06.02.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'Podem seure a parlar de pressupostos si el primer tema és el PFI'
Tot i això, la cap de llista i portaveu del PSC, Susana López, creu que 'no hi ha res a fer' per recuperar aquesta formació.
Susana López febrer

El PSC es manté ferm i no s'asseurà amb el govern a parlar dels pressupostos municipals d'aquest any si manté la suspensió dels Programes de Formació i Inserció. Així ho ha reiterat la cap de llista i portaveu de la formació, Susana López, a la Roda Política, on ha reiterat que només debatran els comptes "si el primer tema de la reunió és el PFI". López ha instat el govern a què es repensi la decisió però s'ha mostrat pessimista: "ja es veu que no hi ha res a fer". La regidora socialista ha explicat que es va assabentar de la decisió a la Reunió de Poble i que no ha pogut veure l'informe tècnic que, segons el govern, en recomana la suspensió. A l'entrevista, Susana López ha volgut rebatre la majoria d'arguments que el govern ha exposat fins ara i ha desmentit que el Centre Obert del Cros no estigui en condicions per a oferir aquest servei. També ha tornat a assegurar que la matriculació als PFI no és baixa, sinó que la majoria d'alumnes s'inscriuen a última hora, quan veuen que no és factible seguir amb l'ensenyament reglat. I és que segons López, aquests programes "reubiquen els joves" que no han superat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO). La socialista destaca "l'èxit que té aquest programa" perquè els joves poden accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà si acaben el PFI amb una nota superior al 8. La regidora del PSC ha dubtat de les alternatives que proposa el govern, ja que no creu que es pugui substituir un PFI per un altre projecte que englobi joves de 14 a 24 anys, ja que el ventall d'edats és massa ampli.

D'altra banda, la portaveu del PSC també ha parlat de les modificacions que el govern vol fer al Reglament Orgànic Municipal (ROM) per traslladar la intervenció del públic a l'inici de les sessions plenàries. Susana López ha destacat la necessitat d'acotar les intervencions al ple, tant dels regidors com del públic.

Podeu escoltar l'entrevista sencera:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800