Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 05.02.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'Volem aquest servei però amb finançament extern'
El portaveu de Junts per Catalunya, Bernat Calvo, dona un vot de confiança al govern i espera que proposi alternatives als PFI.
Bernat Calvo

Avui hem començat la Roda Política d'anàlisi del ple amb el cap de llista i portaveu de Junts per Catalunya, Bernat Calvo. L'abstenció d'aquest partit al ple de dilluns va fer que es desestimés la moció en què Tots per Argentona demanava que no se suprimissin els Programes de Formació i Inserció (PFI). I és que ja fa unes setmanes que el portaveu de Junts per Catalunya va posar en dubte si el consistori havia de seguir oferint aquestes formacions, ja que no en tenia competència i, per tant, no n'estava obligat. Avui Bernat Calvo també ha volgut destacar que el consistori ja no rep cap mena de finançament pels PFIs i, per tant, n'ha d'assumir el cost econòmic en la seva totalitat. Per tot plegat, el regidor ha volgut donar un vot de confiança al govern i espera que proposi alternatives a aquests plans de formació que s'ajustin a les necessitats dels joves. També ha demanat que aquestes alternatives siguin "consensuades amb la comunitat educativa" el màxim possible i que intentin "recuperar el finançament de la Generalitat". Calvo ha afegit que "fins fa uns anys la situació era ideal", ja que, la Generalitat en subvencionava una bona part i ha destacat que "volem aquest servei però amb aquest finançament extern".

Tot i això, el cap de llista i portaveu de Junts per Catalunya ha afirmat que l'eliminació dels PFI no és una línia vermella perquè el seu partit doni suport als pressupostos d'aquest any. No obstant això, el que sí que tindran molt en compte són les inversions. Calvo ha afirmat que miraran atentament que el govern destini diners a allò amb el que s'havia compromès, com ara els projectes guanyadors dels pressupostos participatius. Calvo ha posat l'exemple del Centre Cívic de Les Ginesteres.

Podeu recuperar l'entrevista sencera:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800