Notícies
Publicat el 23.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La biblioteca municipal s'acosta als 3.000 usuaris
Biblioteca municipal
Aquest 2020 s'enceta el sisè any de trajectòria del servei municipal des que va ser assumit plenament per l'Ajuntament d'Argentona

La biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel inicia el seu sisè any des que l'Ajuntament d'Argentona va assumir plenament la gestió del servei. Aquest any assolirà la xifra de 3.000 usuaris amb carnet de la biblioteca.

El balanç i les dades registrades pel servei assenyalen que, diàriament, rep un centenar d'usuaris de mitjana, dels què un 85% són empadronats a Argentona. El servei de préstec de llibres i documents de la biblioteca ha experimentat un creixement espectacular, que supera el 200% en relació amb el 2014, primer any d'activitat. L'any passat es va assolir la xifra de 10.732 documents en préstec. Les principals demandes se centren en narrativa per adults i els contes infantils.

El tercer lloc l'ocuparia el fons cinematogràfic de la biblioteca. El 2014 la biblioteca va obrir portes sense cap títol en aquest apartat i actualment compta amb gairebé 4.000 documents audiovisuals, amb un variat ventall de gèneres i èpoques de la història del cinema. Tampoc s'ha de deixar de banda l'interès de molts usuaris per les publicacions periòdiques que es poden consultar a la sala; actualment es disposa de vuit diaris i 40 revistes.

Activitats

Pel que fa a les activitats consolidades que es duen a terme a la biblioteca, hi destaquen les familiars, amb programació d'hores de contes i tallers infantils, generalment en dissabte, a l'exitosa "Obrim el calendari d'advent", que té lloc durant el mes de desembre. Les activitats literàries per adults és un altre dels punts forts, amb cada cop una assistència més nombrosa: la tertúlia literària, amb periodicitat mensual; les tertúlies de clàssics de la literatura universal, Parlem de clàssics; i la tertúlia en anglès Let's read!, que té un caràcter més puntual.

La biblioteca també ofereix els seus espais per a trobades amb autors, ja sigui a través de presentacions de llibres, com la Tardor Literària del Centre d'Estudis Argentonins; o d'altres activitats de caràcter divulgatiu, amb xerrades i conferències coincidint amb jornades com la Setmana del Bosc o amb Natura Maresme, entre d'altres, i tallers i espais expositius, en què es compta amb la col·laboració i complicitat de les entitats i els serveis municipals.

La biblioteca municipal, a banda de la seva funció de centre d'informació de referència, és un espai plural, amb una atenció individualitzada cap els usuaris, incidint als interessos i gustos d'aquests en les prescripcions i amb voluntat de crear sinergies entre tots els agents locals i optimitzar recursos. 

Per a més informació, podeu visitar el web www.argentona.cat/biblioteca.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800