Notícies
Publicat el 21.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El govern deixa en suspens els PFI
Membres de la comunitat educativa van demanar explicacions per la decisió a la Reunió de Poble
pfi

L'Ajuntament d'Argentona ha decidit deixar en suspens els cursos de PFI (Programa de Formació i Inserció) a partir del proper setembre. Fins ara, aquests programes s'adreçaven a joves amb dificultats per completar els estudis obligatoris, amb l'objectiu de proporcionar-los un primer contacte amb el món laboral i, al mateix temps, ajudar-los a graduar en ESO. Ara, els principals motius que esgrimeix el govern per prendre aquesta decisió són, per una banda, la davallada del nombre d'inscripcions, i per l'altra, la supressió del suport econòmic de la Generalitat.

La notícia ha causat un especial trasbals a la comunitat educativa, que ahir va voler demanar explicacions a l'equip de govern durant la Reunió de Poble celebrada al Saló de Pedra. 

El regidor d'educació, Quim Perejoan, va explicar que la decisió de suprimir els PFI s'ha comunicat, en primer lloc, a les educadores del servei pel fet de ser les persones més directament afectades. Per altra banda, Perejoan va avançar que el govern està treballant, acompanyat per tècnics de la Diputació de Barcelona, en la confecció d'una nova oferta formativa pels joves que tenen dificultats per seguir la formació reglada. "Tenim dificultat per omplir els cursos. Dificultat no vol dir que no es pugui oferir, però també és cert que ja fa més de dos anys que estem eixugant el 80 % del cost d'aquest curs perquè el departament ha deixat de subvencionar-lo".

Perejoan va afegir que només hi ha 2 poblacions més, a tot Catalunya, que ofereixin PFI sense subvenció. "No tot són diners, però hi ha molts entrebancs", va admetre. El regidor va acabar assegurant que "ja estan treballant amb altres projectes alternatius que condueixin els joves a seguir estudiant i a reincorporar-se al sistema educatiu". 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800