Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 16.12.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Viu el Nadal a Argentona!
El Cap de Creus 156 surt al carrer aquesta setmana, perō ja pots consultar la versiķ digital
capdecreus_156capįalera
El Cap de Creus 156 surt al carrer aquesta setmana, perō ja pots consultar la versiķ digital

La revista Cap de Creus surt just abans de Festes per informar de les activitats que us ofereixen entitats, associacions i Ajuntament per poder viure aquestes dates més intensament.

(Clicka la imatge per obrir el pdf)

capdecreus_156

Aquesta és l'editorial del número 156:  

A les portes d’un any rodķ

Acabem un any que ha estat molt intens informativament parlant. Durant aquests 12 mesos hem viscut quatre comicis, - 2 d’estatals, les eleccions europees i les municipals -, un canvi de cares a la governanįa local, una Festa Major apoteōsica amb visita sorpresa del president de la Generalitat inclosa. Ja a la tardor, la reacciķ argentonina a la sentčncia del procés ens ha portat mobilitzacions, talls d’autovia i activistes argentonins encadenats a les portes del parlament Europeu. També hem vist l’alcalde, Eudald Calvo, responent als jutjats per haver mantingut la pancarta que reclama llibertat per als presos polítics al balcķ de l’Ajuntament en període electoral.

Perō la convulsiķ de l’actualitat no ha restat pes a la forįa de l’expressiķ cultural argentonina. Els espectacles que hem pogut veure a La Sala, els certāmens, vells i nous, organitzats per entitats, escoles, institut... Revelen un teixit humā viu, que s’expressa i que gaudeix dels diferents llenguatges.

Estem a les portes d’un any rodķ, el 2020. El nou any ens hauria de portar l’avanįament en moltes obres esperades i encallades: La reforma de la plaįa de Vendre, el projecte definitiu pel centre histōric. Veurem com qualla tot plegat en un municipi com el nostre en el qual excavar a terra és sinōnim de desenterrar la histōria. Així ho hem vist aquest novembre a Can Coca, on unes obres han deixat al descobert el vell molí datat del SXIX. Ara ens debatrem entre la conservaciķ o la ressenya histōrica del nostre passat. Com sempre serā clau la capacitat d’incidčncia de la ciutadania, una capacitat que modula i avanįa grācies a les noves eines de participaciķ amb les quals ens anem dotant com a societat.

En aquest Cap de Creus també hi trobareu totes les activitats tradicionals, culturals i lúdiques que s’organitzen a Argentona per viure en comunitat les Festes de Nadal. Un període que esperem que visqueu amb amor i esperanįa. Bones Festes!

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800