Notícies
Publicat el 04.12.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Museu del Càntir és el més visitat del Maresme
Torna a superar en assistència a la resta de museus de la comarca amb les 11.500 persones que el van visitar el 2018
museu del cantir 2019

El Museu del Càntir es consolida com el museu més visitat del Maresme després que avui s'hagin conegut les xifres oficials del 2018. Amb un total d'11.473 visitants encapçala el rànquing seguit del Museu d'Estampació de Premià de Mar, la Fundació Palau de Caldes d'Estrac i el Museu de Mataró. El museu d'Argentona els supera amb escreix perquè aquests han obtingut unes xifres inferiors a les 10000 visites i la distància encara és més notòria en comparació amb la resta de museus comarcals que ronden als 5000 visitants. 

Des del 2015 i a banda d'alguna ocasió puntual, el Museu del Càntir ha encapçalat aquest rànquing maresmenc. En una entrevista a Ràdio Argentona, el director del museu Oriol Calvo, s'ha mostrat molt satisfet de consolidar aquest lideratge i ha valorat la dificultat de mantenir aquestes xifres. En aquest sentit, ha manifestat que "això reafirma que estem en la línia correcta a tots nivells: activitats, programació, estratègies de captació de públic, ...". D'altra banda, ha considerat preocupant les escasses visites a museus en ciutats grans com Mataró que tenen més de 120mil habitants.    

Finalment, Oriol Calvo, també s'ha referit al veredicte del Premi Nacional d'Artesania que es va donar a conèixer ahir. L'artesà José Gómez, va quedar a les portes de guanyar-lo després de ser finalista per l'elaboració del càntir de 2019 dissenyat per Miguel Milá. El premi el va guanyar la gallega Elena Ferro i malgrat que José Gómez i el càntir de 2019 d'Argentona no han estat els vencedors, Calvo ha valorat molt positivament la nominació. 

Entrevista al director del Museu del Càntir, Oriol Calvo:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800