Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 03.12.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Alerta per fort vent
Activat el Pla Especial d'Emergčncies per un episodi que afectarā la comarca des d'aquesta tarda i fins dijous al matí
avís vent 4 desembre
Activat el Pla Especial d'Emergčncies per un episodi que afectarā la comarca des d'aquesta tarda i fins dijous al matí

La Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Especial d'Emergčncies per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'alerta per l'episodi que viurem entre aquesta tarda i dijous al migdia. La previsiķ és que l'interval de més perill sigui durant el dia de demā quan les rāfegues podrien superar, a Argentona, els 80 o 90 km/h. També es preveu que plogui durant tot el dia de demā tot i que, des del Consell Comarcal del Maresme, no esperen grans quantitats d'aigua.

El meteorōleg del Consell Comarcal, Quim Serra, assegura que fa gairebé vint anys que no hi havia una previsiķ similar. Ens hem de remuntar al 2001 quan, al mes de novembre, es van registrar cops de vent de 134km/h a Arenys de Mar, "unes senyores ventades i un temporal marítim important". Doncs segons Quim Serra, la previsiķ per demā té "unes característiques similars". És per aixō que des de les diferents administracions alerten del perill que poden suposar aquestes rāfegues tant per la possible caiguda d'arbres com del mobiliari urbā, en especial els llums de Nadal, que estan penjats de manera provisional.

A Argentona es preveu que el més perillķs sigui el vent perō si us heu de desplaįar a municipis de la costa, heu d'anar amb compte amb el temporal marítim. Segons la previsiķ del Consell Comarcal del Maresme, a la comarca les onades podrien arribar a superar els 4 metres.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800