Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 28.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
René Jean: 'Mai hauria imaginat que seria una persona refugiada'
Aquest divendres la Casa Gōtica inaugura a les set de la tarda una exposiciķ de pintura que plasma les vivčncies de l'artista
René Jean Amba

Aquest divendres a les set de la tarda tindrā lloc a la Casa Gōtica la inauguraciķ de l'exposiciķ de pintura “Migraciķ, més enllā de la discriminaciķ i el prejudici”. El seu autor, René Jean Amba, va néixer fa 27 anys a Camerun, era un jove apassionat per l'escultura i la pintura perō la situaciķ social el va empčnyer a fugir del seu país. Aquest estudiant de Belles Arts va passar a formar part del colˇlectiu de persones refugiades i després de trepitjar diferents paīsos, malviure al camp de refugiats de l'illa grega de Samos i afrontar molts periples, viu des de fa poc més d'un any a Argentona. En aquest context i a través de les seves pintures, l'autor transmet les seves prōpies vivčncies alhora que manifesta des d'una mirada humanista aquesta dramātica situaciķ en quč les persones fugen desesperadament dels seus paīsos.     

En una entrevista a Rādio Argentona, l'artista ha explicat que estā molt ilˇlusionat de poder compartir la seva obra alhora que té molt interčs a recollir les impressions del públic assistent. René Jean ha explicat que l'exposiciķ recull tres etapes, la primera on explica els motius que obliguen a les persones a marxar dels seus paīsos, la segona referent a les dificultats que es troben les persones immigrades en el seu camí i la darrera respon a les reflexions de l'autor en referčncia al fenomen de la immigraciķ. D'altra banda, dissabte a les cinc de la tarda a la Casa Gōtica, hi haurā una xerrada a cārrec d'Āngel Miret, coordinador de la Generalitat del Comitč per l'Acollida de les Persones Refugiades, una assemblea oberta de l'entitat Vivim Drets i finalment una xocolatada.

Pots llegir l'entrevista a René Jean Amba a la contraportada del Cap de Creus 

Escolta l'entrevista a l'artista, René Jean Amba:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800