Notícies
Publicat el 21.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'alcalde declara als Jutjats de Mataró per no haver impedit l'1-O
La Fiscalia l'acusa de desobediència, per la via penal
Eudald Calvo jutjats Mataró

L'alcalde, Eudald Calvo, ha declarat aquest matí als Jutjats de Mataró. La Fiscalia l'acusa de desobediència, per la via penal, per no haver impedit la celebració del referèndum de l'1 d'Octubre. L'alcalde ha explicat a Ràdio Argentona que "la Fiscalia ha arribat a dir que la meva obligació era enviar la Policia, tots els 24 agents, a impedir la celebració del referèndum, encara que fos físicament". Eudald Calvo assegura que "no ho hagués fet mai de la vida" i ho ha titllat de "surrealista".

Aquest procediment judicial es va iniciar per unes ordres de servei que l'alcalde, com a regidor de Seguretat, va donar a la Policia Local dies abans de l'1 d'Octubre. En aquests documents, Calvo ordenava que dos agents vetllessin per la seguretat de l'alcalde, un fet que, segons la Fiscalia, "intentava impedir la feina de la policia" que, aquells dies, era la d'evitar la celebració del referèndum. La Fiscalia ha preguntat avui a Eudald Calvo per quina raó va donar aquestes ordres de servei com també li ha demanat que expliqués com es va desenvolupar el referèndum a Argentona. La Fiscalia ha preguntat a l'alcalde com havien aconseguit entrar als col·legis electorals els argentonins i argentonines, qui els havia obert, per què no es van tancar i quan van arribar les urnes. Calvo ha afirmat que li han demanat explicacions "operatives però la realitat la sabem tots i totes, que l'organització va ser de la gent". Eudald Calvo ha admès que el seu paper "no va ser el d'evitar el referèndum però tampoc el va organitzar l'Ajuntament, òbviament".

Avui també han declarat dos agents dels Mossos d'Esquadra. Les declaracions per aquest procediment finalitzaran l'abril de 2020. Però aquesta no és l'única causa oberta de l'alcalde d'Argentona. El 4 de desembre haurà de tornar a declarar als Jutjats de Mataró, però en aquesta ocasió per no haver retirat els llaços grocs de la façana de l'Ajuntament durant el període electoral.

L'alcalde ha rebut el suport del President, Quim Torra

tuit Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat el seu suport a Eudald Calvo a través de les xarxes socials amb aquesta piulada. També ho ha fet en una entrevista a Rac-1, on ha assegurat que han citat a declarar l'alcalde per "haver servit fidelment el seu poble permetent que els seus ciutadans votessin el primer d'Octubre". Calvo també s'ha sentit recolzat per una vintena d'argentonins i argentonines que l'han acompanyat a les portes dels Jutjats de Mataró.

declaració Eudald Calvo 1-O

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800