Notícies
Publicat el 13.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
10N: ERC guanya a tots els col·legis electorals excepte al Cros
En la comparativa per col·legis també s'extreu que el PSC va ser la primera força a l'Escola Sant Miquel del Cros i Vox, la segona.
10N paperetes

Van passant els dies i anem coneixent més dades per analitzar els resultats d'Argentona a les eleccions generals del 10 de Novembre. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va guanyar a la majoria de col·legis electorals sobrepassant el 20% dels vots. L'Ajuntament Vell és on el percentatge dels republicans va ser més alt, amb un 29,7%. Només hi va haver un col·legi on ERC no va guanyar, va ser el de Sant Miquel del Cros, on ho va fer el PSC amb un 27,8% dels vots. Aquí, Esquerra Republicana va quedar relegada a la quarta posició amb un 11% del total de les paperetes.

Junts per Catalunya va ser el segon partit més votat al conjunt d'Argentona i també a la majoria de col·legis. A l'Ajuntament Vell, el Bernat de Riudemeia, l'Escola Les Fonts i La Sala van rondar el 20% dels vots. En canvi, a l'Escola Argentona va ser la quarta força i al Cros només va rebre 9 vots, essent el setè partit (2%).

El PSC va ser el clar vencedor a l'Escola de Sant Miquel del Cros i la segona força a l'Escola Argentona amb un 16,5% dels vots. A La Sala i el Bernat de Riudemeia els socialistes van ser el tercer partit més votat rondant el 13% dels vots mentre que a l'Ajuntament Vell i a Les Fonts va ser el quart amb un 10%.

On va treure millors resultats En Comú Podem és a l'Escola Argentona i a l'Escola Sant Miquel del Cros, amb un 15% i un 14,8% dels vots respectivament. En ambdós casos, els comuns van ser la tercera força més votada.

La Cup, que es presentava per primera vegada a les eleccions generals, va ser la cinquena força en el total d'Argentona. El col·legi on va rebre més percentatge de vots va ser l'Ajuntament Vell (12,7%). La contraposició la trobem a l'Escola Sant Miquel del Cros, on només 5 persones van votar la Cup (1,2%).

Pel que fa al PP, el col·legi electoral on va obtenir més percentatge de vots va ser a l'Escola Les Fonts (10,3%) essent la cinquena força més votada. A la resta de col·legis va ser el sisè partit amb més vots amb un percentatge que se situa entre el 5 i el 10%.

Vox va obtenir el 19,6% dels vots al Cros

Una altra de les dades destacades és la irrupció de Vox a la vila. Seguint la mateixa dinàmica que a la resta de l'Estat espanyol, el partit de Santiago Abascal va rebre més vots que Ciutadans en la totalitat de la vila. Per col·legis, on va obtenir més paperetes va ser a l'Escola Sant Miquel del Cros on va reunir 82 vots, el que representa el 19,6%. Aquesta és una dada molt superior a la resta de col·legis electorals d'Argentona, ja que el segon col·legi amb més percentatge de vots a Vox va ser l'Escola Argentona amb un 9%, on va ser la sisena força més votada. A la resta de col·legis Vox va aconseguir entre el 3 i el 6% dels vots.

Precisament l'augment de Vox va passar factura a Ciutadans que va reduir a la meitat els seus votants a la vila. Al col·legi on va obtenir millor percentatge de vots va ser a Sant Miquel del Cros (11,2%), on va ser la cinquena força, seguit de l'Escola Argentona (9,2%). A la resta de col·legis, Ciutadans va rondar entre el 3 i el 5% dels vots.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800