Notícies
Publicat el 11.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Balanç del 10N a Argentona
Els diferents partits amb representació a Argentona han valorat els resultats d'ahir i la majoria d'ells coincideixen a rebutjar la irrupció de Vox
eleccions 10N

Esquerra Republicana torna a ser la força més votada a Argentona en unes eleccions generals. Després de la victòria del 28 d'abril, ERC ha baixat en vots, la majoria dels quals s'han traspassat a la CUP. Tot plegat en unes eleccions amb una participació també inferior a les anteriors, ja que aquesta vegada a la vila es va registrar un 75,5%, cinc punts menys que en els darrers comicis.

Avui la majoria de partits amb representació a Argentona han fet balanç dels resultats a la vila. ERC va obtenir 1.870 vots, el que representa un 26%. El portaveu dels republicans, Pere Móra, ha destacat l'augment de l'independentisme a la vila i ha qualificat aquestes eleccions com una "irresponsabilitat del PSOE per no entendre's amb l'esquerra", ja que això ha comportat "una pujada molt gran del feixisme".

La segona força més votada a la vila ha estat Junts per Cat (1.292 vots), amb pocs vots més que en les eleccions anteriors. La regidora, Cristina Maynou, fa un balanç positiu dels resultats i creu important que "les tres forces sobiranistes puguin tenir una força a l'estat espanyol" fent referència als dos escons que ha obtingut la CUP.

A Argentona el PSC va obtenir 947 vots (13%), gairebé 300 vots menys que en les anteriors eleccions. La cap de llista, Susana López, ha tret importància a aquest descens, ja que està en consonància amb la resta del territori. López ha assegurat que és hora d'asseure's a parlar, no només de Catalunya, sinó també de debatre com fer front a una possible recessió econòmica i, "per sobre de tot, de com aturem la pujada de l'extrema dreta a tot el país" a qui ha qualificat de "xacra".

En Comú Podem també disminueix lleugerament en vots, i n'obté 839, però es queda pràcticament igual en el percentatge, amb un 11,70%. El portaveu dels comuns a Argentona, Àngel Puig, creu que han de fer balanç i "replantejar-se moltes coses", ja que "potser la política que estem duent a terme no és la correcta". També s'ha mostrat molt crític i preocupat pels resultats de VOX.

Una bona part dels vots que ha perdut ERC a Argentona se'ls ha endut la CUP, que a les anteriors eleccions no s'hi va presentar i en aquestes ha obtingut 709 vots a la vila. Des de la CUP d'Argentona, Arnau Aymerich assegura que no l'han sorprès els resultats i afirma que "l'antifeixisme ha de fer un cordó sanitari urgent" a l'extrema dreta perquè "té unes conseqüències desastroses per la vida humana".

Com a la resta de l'Estat espanyol, el Partit Popular també ha augmentat els vots a Argentona i n'ha obtingut gairebé 493. Ràdio Argentona no ha pogut contactar amb el representant dels populars a la vila, Fran Fragoso.

Qui ha irromput amb força a Argentona és VOX, que ha obtingut 432 vots. Si hagués aconseguit aquests resultats en unes eleccions municipals, molt probablement hauria obtingut un regidor. Per darrere hi ha Ciutadans, que també rep una patacada a la vila amb 381 vots, la meitat del que va obtenir en les eleccions anteriors. Amb menys de 100 vots, ja trobem PACMA (74 vots), Más País (58 vots) i Recortes Cero (16 vots).

Per cert, una de les curiositats de la jornada va ser la protesta d'un argentoní, de la qual se n'han fet ressò molts mitjans. Es tracta de Quim Calvo que va penjar a les xarxes socials una fotografia on se'l podia veure votant amb una pinça al nas.

Resultats eleccions generals 10 de novembre

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800