Notícies
Publicat el 08.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament impulsarà un Projecte Educatiu de Poble
Projecte Educatiu Poble
Aquesta iniciativa, que comptarà amb un procés de participació que s'iniciarà l'any vinent, ha de servir per definir el model de vila que es vol des d'uns perspectiva educativa

Aquest dimecres es va celebrar una sessió de presentació als grups municipals amb representació al consistori, així com tècnics de les àrees d'Educació, Comunicació i Participació Ciutadana de l'Ajuntament, del procés que s'endegarà en les properes setmanes per tal d'elaborar un Projecte Educatiu de Poble.

Un Projecte educatiu de ciutat o de poble (PEC) és una iniciativa que busca el compromís ciutadà amb l'educació. Una educació entesa com un procés permanent d'aprenentatge, al llarg de tota la vida, i que per tant va més enllà de l'escola.

És un instrument que ajuda a definir el model de ciutat que es vol i els valors que el sustenten, a concretar-ne accions i a establir les complicitats necessàries entre administracions i ciutadania per tirar-lo endavant. Els PEC permeten planificar i endreçar les polítiques educatives del municipi, i amb la participació ciutadania elaborar propostes i compromisos permanents, dinàmics i compartits. L'anterior experiència similar es remunta a l'any 2006 i, per tant, es fa necessària una actualització per incorporat les noves realitats i demandes d'Argentona i els seus veïns i veïnes, des d'una òptica molt més global, integradora i transversal.

L'empresa encarregada d'acompanyar l'Ajuntament en l'elaboració d'aquest document iniciarà ara els treballs de diagnosi per recompilar tota la informació necessària per tal de dibuixar el mapa educatiu, històric i social del municipi, així com tots els recursos i elements que permetin iniciar un debat sobre com impulsar el municipi enl'àmbit educatiu. Amb el consens polític, a partir de l'any vinent s'obrirà el procés de participació ciutadana, que comptarà amb un grup motor de seguiment i un Fòrum d'Educació per tal de treballar en les diverses línies estratègiques i objectius que es vagin definint. La intenció és presentar aquest Projecte Educatiu de Poble abans de l'estiu de 2020.

Properament l'Ajuntament impulsarà una campanya informativa i de difusió sobre aquest procés participatiu en què es vol convidar a tota la ciutadania i el teixit social i associatiu del municipi.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800