ButlletÝ electr˛nic

Deixa'ns el teu correu electr˛nic i setmanalment rebrÓs les notÝcies d'Argentona i actes d'agenda mÚs destacats

subscriu-t'hi

NotÝcies
Publicat el 07.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona tindrÓ un joc de taula
EstÓ en procÚs d'elaboraciˇ a travÚs d'un grup d'argentonines voluntÓries, la colĚlaboraciˇ del grup de fotografia del Centre d'Estudis Argentonins i el suport de l'Ajuntament d'Argentona
joc de taula

Un grup d'argentonines voluntÓries estÓ elaborant un joc de taula d'Argentona. De moment han creat mÚs de 60 targetes, en cadascuna dels quals trobem, en una cara, una fotografia d'un indret, equipament o element argentonÝ. A l'altra banda l'explicaciˇ d'aquest element i tres preguntes relacionades. En podeu veure exemples a l'aparador de la Biblioteca on hi ha exposades les fitxes de La Sala, els gegants, el tramvia o les campanes, entre altres.

Amb aquestes targetes sobre la taula, les voluntÓries es donen de temps fins a finals d'any per decidir la dinÓmica i les normes del joc. Una de les coordinadores, la N˙ria Roure, assegura que es troben "en la fase de veure com es pot jugar, de quina manera, per a quin tipus de p˙blic i si hem de classificar les fitxes per diferents nivells de complexitat". Una de les voluntÓries, la Montse Brugal, anima tothom a colĚlaborar-hi i "a millorar la nostra llengua" passant una bona estona. I Ús que la N˙ria, la Montse Brugal, la Mite Ferrer, la Montse Arenas, l'Olga i la Salvadora es troben els dijous a les 10h a la Biblioteca per seguir elaborant aquest joc. TambÚ hi colĚlaboren fotogrÓficament l'Albert PalaudÓries i l'Antoni Alsina, del grup de fotografia del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, i compten amb el suport de l'Ajuntament d'Argentona.

La idea va sorgir d'una activitat per a la gent gran

Una de les coordinadores, la Mite Ferrer, recorda que "dues professores jubilades de l'Institut ens vam proposar fer una tasca de voluntariat al Casal de la Gent Gran". Van comenšar reunint argentonins i argentonines "interessats en la llengua catalana i la mem˛ria i vam articular un treball sobre records de la vila, edificis, costums, elements argentonins...". Va ser aleshores quan van comenšar a crear les targetes que formaran part d'un joc de taula argentonÝ.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800