Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 07.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona tindrā un joc de taula
Estā en procés d'elaboraciķ a través d'un grup d'argentonines voluntāries, la colˇlaboraciķ del grup de fotografia del Centre d'Estudis Argentonins i el suport de l'Ajuntament d'Argentona
joc de taula

Un grup d'argentonines voluntāries estā elaborant un joc de taula d'Argentona. De moment han creat més de 60 targetes, en cadascuna dels quals trobem, en una cara, una fotografia d'un indret, equipament o element argentoní. A l'altra banda l'explicaciķ d'aquest element i tres preguntes relacionades. En podeu veure exemples a l'aparador de la Biblioteca on hi ha exposades les fitxes de La Sala, els gegants, el tramvia o les campanes, entre altres.

Amb aquestes targetes sobre la taula, les voluntāries es donen de temps fins a finals d'any per decidir la dināmica i les normes del joc. Una de les coordinadores, la Núria Roure, assegura que es troben "en la fase de veure com es pot jugar, de quina manera, per a quin tipus de públic i si hem de classificar les fitxes per diferents nivells de complexitat". Una de les voluntāries, la Montse Brugal, anima tothom a colˇlaborar-hi i "a millorar la nostra llengua" passant una bona estona. I és que la Núria, la Montse Brugal, la Mite Ferrer, la Montse Arenas, l'Olga i la Salvadora es troben els dijous a les 10h a la Biblioteca per seguir elaborant aquest joc. També hi colˇlaboren fotogrāficament l'Albert Palaudāries i l'Antoni Alsina, del grup de fotografia del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, i compten amb el suport de l'Ajuntament d'Argentona.

La idea va sorgir d'una activitat per a la gent gran

Una de les coordinadores, la Mite Ferrer, recorda que "dues professores jubilades de l'Institut ens vam proposar fer una tasca de voluntariat al Casal de la Gent Gran". Van comenįar reunint argentonins i argentonines "interessats en la llengua catalana i la memōria i vam articular un treball sobre records de la vila, edificis, costums, elements argentonins...". Va ser aleshores quan van comenįar a crear les targetes que formaran part d'un joc de taula argentoní.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800