Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 06.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'Si cal retallar despesa en el pressupost 2020, hem de comenįar pels serveis que no estem obligats a prestar'
Bernat Calvo (Junts x Cat) posa com exemple els PFI i els projectes musicals que l'Ajuntament subvenciona a les escoles
Bernat_novembre

En l’entrevista de la Roda Política de novembre avui ha estat el torn del cap de llista de Junts per Catalunya, Bernat Calvo. Calvo ha assegurat que el seu grup no s’havia compromčs amb el govern a donar suporta les ordenances. Per altra banda, ha explicat que si cal retallar despesa en el proper pressupost, s’ha de comenįar per les despeses que el consistori no estā obligat a donar.

Sobre el suport de Junts per Cat a les ordenances, Bernat Calvo ha assegurat que en cap moment havien garantit el seu suport al govern. I que, de fet, la decisiķ s’havia de discutir internament.  Ha explicat, a més, que els havien enviat diverses versions de l’increment de l’Ibi.

Per altra banda, la moderaciķ en l’increment de l’Ibi va portar a l’alcalde a advertir, durant el ple de novembre, que s’haurā de retallar la despesa en el pressupost de 2020. En aquest sentit, el regidor de Junts per Cat considera que cal posar sobre la taula quins sķn els serveis no obligatoris que presta l’Ajuntament. Bernat Calvo recorda que hi ha serveis que es presten per decisiķ política i que segurament es podrien retallar sense generar una situaciķ de convulsiķ. El primer d’aquests serveis que ha assenyalat ha estat el PFI, el Programa de Formaciķ i Inserciķ per a joves. Perō també ha posat altres exemples dins l’ārea d’educaciķ. "Els projectes musicals no sķn serveis obligatoris, ni deriven d'una competčncia municipal. Es presten per decisiķ política i sķn una quantitat important de diners, es podria abordar d'una altra manera", opina. 

Encara sobre l’acciķ política de Junts per Cat, en el ple de novembre va retirar per tercera vegada la mociķ que proposa recuperar les restes arquitectōniques de Can Doro i Cal Guardiā al futur equipament d’aquesta zona.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800