Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 05.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona ja compta amb un Pacte del Temps
Pacte del Temps Argentona
L'Ajuntament aprova en el ple de novembre l'eina que ha de guiar el procés d'implantació i les mesures a aplicar per adaptar el municipi a la Reforma Horària

El plenari de l'Ajuntament d'Argentona va aprovar en la sessió de novembre celebrada aquesta setmana, amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció de Tots x Argentona, el Pacte del Temps, una guia per avançar cap a una major racionalització del nostre temps personal i professional. L'Ajuntament es compromet, amb l'aprovació d'aquest document, a adoptar mesures que incentivin, fomentin i promoguin la reforma horària per fer-la efectiva en tots els àmbits de la vida quotidiana, consignant els recursos necessaris per garantir els objectius d'aquest pacte a partir de la seva aprovació.

La Reforma horària proposa l'impuls de canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps, amb uns hàbits horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones, les nostres capacitats de bona relació, la salut i el benestar.

El 10 de juny de 2014 es va constituir al Parlament de Catalunya la Comissió d'Estudi de la Reforma Horària, arran dels treballs i propostes aportats pel grup motor de la Iniciativa per a la Reforma Horària.

L'Objectiu 2025, liderat per la Generalitat de Catalunya, és el propòsit en què les institucions i organitzacions promotores del Pacte per a la Reforma Horària es comprometen a:

  • 1. Recuperar les dues hores de desfasament horari en relació amb la resta del món
  • 2. Impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i flexibles per atendre les noves necessitats socials
  • 3. Consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar

Entre les propostes, es fixa compactar la jornada laboral allà on el sector, l'activitat i el lloc de treball ho permetin, per tal d'avançar l'horari de sortida de la feina. També introduir horaris més flexibles d'entrada i sortida, avançar les hores dels àpats, i sincronitzar els horaris d'empreses, institucions i actors socials i culturals.

El document planteja un calendari i una sèrie de mesures a adoptar per tal d'anar avançant en els compromisos de l'Objectiu 2025, a través de diferents taules sectorials de treball, que abracin des de l'administració local, l'àmbit educatiu, lleure, social o la restauració, a través d'un grup motor que faci seguiment del procés. Des de fa uns anys l'Ajuntament, un grup motor i l'associació Argentona Es Mou han dut a terme diverses iniciatives en l'àmbit públic i comercial per tal de sensibilitzar la ciutadania i introduir el nou model i hàbits per a una millor gestió del temps.

Podeu consultar el document del Pacte del Temps al següent enllaç

Pacte del temps Argentona

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800