Notícies
Publicat el 14.10.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
ESPECIAL: Rebuig argentoní a la sentència
Caps de grups polítics municipals, entitats i ciutadans mostren públicament el rebuig a la condemna als presos polítics
aturada_sentencia

L'Ajuntament d'Argentona fa una crida a tota la ciutadania a manifestar-se avui, avui a les vuit del vespre, en contra de la sentència del procés. A banda, el govern ha decidit fer demà un tancament institucional, mantenint només serveis mínims, en senyal de protesta. Tot apunta que dijous al matí es convocarà un ple extraordinari per oficialitzar la postura d'Argentona. 

El text de la moció serà, molt provablement, el que han consensuant l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Totes dues entitats rebutgen les condemnes als presos polítics i proposen diverses accions a tots els alcaldes i alcaldesses catalans. Aquestes accions passarien per la celebració d'un ple extraordinari i la suspensió de tota activitat institucional fins la celebració d'aquest ple. Finalment, és previst que el 26 d'octubre es convoqui un  acte amb alcaldes i alcaldesses de Catalunya per mostrar la unitat i el suport del món local a les persones condemnades. 

La publicació de la sentència del procés ha generat reaccions immediates entre les entitats i activistes argentonins. Hi ha unanimitat a qualificar la sentència d'injusta i, al mateix temps, de fer una crida a la mobilització popular per tal de donar-hi resposta des dels carrers.

L'informatiu de Ràdio Argentona s'ha dedicat avui de forma monogràfica a recollir les reaccions a la sentència. Els serveis informatius no han pogut localitzar el regidor Fran Fragoso. Perl que fa a la cap del PSC, Susana López, ha declinat pronunciar-se fins que el primer secretari del seu partit, Miquel Iceta, fixi públicament la posició del PSC. 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800